Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas celiakijas pacientu biedrība "Dzīve bez glutēna" sadarbībā ar starptautisko valodu uzņēmumu "Skrivanek Baltic" šī gada jūlijā organizē pirmo bezglutēna nometni Latvijā.

Bērni, kuriem ikdienā ir jāievēro stingra bezglutēna diēta, varēs kopā baudīt vasaras priekus un būt droši par ēdienu atbilstību viņu diētai. Savukārt pateicoties Lielbritānijas tirdzniecības kameras atbalstam, šo nometni bezmaksas būs iespēja apmeklēt arī bērniem no trūcīgām ģimenēm.

Sadarbībā ar starptautisko valodu uzņēmumu "Skrivanek Baltic" bezglutēna nometne jūlijā sākumā notiks Kandavas novadā. Maksimālais dalībnieku skaits ir 30 bērni. Nometnēs virtuvē tiks gatavoti tikai bezglutēna ēdieni, un par to rūpēsies sertificēta pavāre ar 15 gadus ilgu pieredzi bezglutēna ēdienu gatavošanā.

Biedrības "Dzīve bez glutēna" valdes locekle Anna Vilsone: "Bezglutēna nometne ir jau vairākus gadus lolotais mūsu biedrības sapnis. Pateicoties saņemtajam finansējumam, esam uzdrīkstējušies to organizēt šogad. Veicot nometņu organizētāju un vadītāju aptauju un piedāvājumu izpēti, man ir liels gandarījums secināt, ka vairākās nometnēs jau bijusi pieredze gatavot bezglutēna ēdienus atsevišķiem bērniem. Arī ikdienā mūsu bērni bērnudārzos un skolās saņem ēdienus mācību iestādēs vai ēd no mājas atnesto maltīti un ir pieraduši pusdienot pie cita galda vai ieturēt citu ēdienu, nekā lielāka daļa klasesbiedru. Tāpēc mūsu mērķis bija organizēt nometni, kurā tiktu nodrošināta pilna bezglutēna ēdienkarte un, galvenais, bērni vienkopus satiktu arī citus jauniešus no visas Latvijas un saprastu, ka viņi nav vieni paši ar šo diētu".

Vairāk informācijas par nometnes laikiem un programmu ir pieejama mājaslapā www.dzivebezglutena.lv. Pieteikšanas pa e-pastu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!