Foto: PantherMedia/Scanpix
Sieviete pēc bērna piedzimšanas kļūst par daudz labāku darbinieci nekā bija pirms tam, tā secinājuši gan pētnieki, kas ASV veica jauno māmiņu - darbinieču aptauju, gan paši darba devēji.

Pie tam uzlabojas ne tikai organizatoriskās un laika menedžmenta spējas, bet tieši specifiskās profesionālās prasmes. Puse no aptaujātajām sievietēm atzina, ka ir kļuvušas par labākām organizatorēm, 27% pastāstīja, ka labāk darba laikā spēj koncentrēties tiešo pienākumu veikšanai un plānošanai, raksta portāls "Kroha.ru".

Darba devēji šiem pašnovērtējumiem pilnībā piekrīt. 57% darba devēju uzskata, ka sievietes ar bērniem ir labāki komandas biedri salīdzinot ar bezbērnu sievietēm. 29% novērojušai, ka pēc bērnu piedzimšanas sieviešu kolektīvos uzlabojas emocionālā atmosfēra. 35% darba devēju ar gandarījumu atzīmē, ka sievietes, kuras audzina bērnus, labāk tiek galā ar vairākiem darba pienākumiem vienlaicīgi.

Sievietes - mātes pret darbu izturas arī daudz atbildīgāk, augstāk novērtē attiecības ar kolēģiem un labāk spēj sadarboties ar klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!