Izdota jauna muzikāla audio grāmata "Makss un Morics". Vilhelma Buša teju pirms 150 gadiem rakstītos nedarbus izstāstījis Gundars Āboliņš. Kas tad īsti jau pusotru gadsimtu saista cilvēkus Buša vienkāršajos nebēdību stāstos? Acīmredzot tā ir trauslā "drīkst-nedrīkst" robeža, pie kuras katrs reiz nonākam. Un interese, kas notiks aiz "nedrīkst" dažkārt ir tik fascinējoša!

It kā arī pats Bušs šajā darbā esot mazliet atriebies pieaugušajiem par pārāk stingro audzināšanu, kādu saņēmis bērnībā. Tomēr darījis to rotaļīgi, bez aizvainojuma un dusmām. Tas redzams arī ļoti trāpīgi veidotajās sava darba varoņu ilustrācijās, ne velti Bušs tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu komiksu žanra pamatlicējiem. No autora zīmējumiem veidoti arī CD vāciņi.

Izdots arī neikdienišķs darbs "Mazās muzikālās pasakas". Tas ir bērniem adresēts kamermūzikas ieraksts, kurā apkopotas septiņu latviešu komponistu kompozīcijas-aranžējumi mums zināmiem un iemīļotiem pasaku sižetiem – "Trīs ruksīši", "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši", "Meža gulbji", "Bonifācija brīvdienas", "Pasaka par Mazo Jenotu", "Garā pupa".

Muzikālo materiālu veidojuši Valts Pūce, Georgs Pelēcis, Raimonds Macats. Visas kompozīcijas radītas, izmantojot akadēmiskās mūzikas instrumentus, tā veidojot niansētu kamermūzikas skanējumu.

Darba idejas autore un producente Karīna Tatarinova saka: "Mūsu jaunā ieraksta mērķis ir – ar mūzikas palīdzību raisīt un attīstīt bērnos iztēli un iepazīstināt ar akadēmisko mūziku un instrumentiem, to dažādo skanējumu, tembru un tehniskajām iespējām, raksturojot gan pasaku personāžus, gan viņu emocionālo noskaņojumu. Katrā pasakā akcentēts cildinājums kādai lieliskai rakstura īpašībai. Par to, cik vareni būt drosmīgam, dzirdam pasakā par Mazo Jenotu, Meža gulbji vēsta par pašaizliedzību, bet labestīgums tiek izcelts stāstiņā par cirkus lauvēnu Bonifāciju. Lai arī darba galvenā loma atvēlēta mūzikai, paralēli tai stāstnieku balsis palīdz dzirdēto izprast sižetiski. Pasakas izstāsta Gundars Āboliņš, Artūrs Skrastiņš, Inga Tropa, Kristīne Krūze, Karīna Tatarinova un citi iemīļoti aktieri."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!