Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 8.jūnijā plkst.11.00 Mellužu estrādē notiks teatralizēts un izglītojošajā pasākumā "Rūķis šķiro Jūrmalā".

Uzvedums tapis, par pamatu ņemot Gundegas Muzikantes grāmatu "Rūķis šķiro". Tās mērķis ir izglītot bērnus, viņiem interesantā un saprotamā valodā stāstot par piesārņojuma ietekmi uz kārtējo  vidi, kā arī atkritumu šķirošanas priekšrocībām, jēgu un nepieciešamību.

Grāmatas galvenais varonis Rūķis dzīvo mežā. Kādu rītu, izejot no savas mājas, Rūķis ierauga, ka pie mājas samētāti atkritumi: stikla pudeles un burkas, konservu kārbas un kannas, kāds pat izmetis savu veco ledusskapi! Ejot tālāk pa mežu Rūķis redz, ka Mazais Ezītis saslimis, jo apēdis plastmasas maisiņu, bet Zaķītim savainota kājiņa, jo uzlecis uz stikla lauskām. Rūķis redz, ka visi meža iemītnieki cieš…

Cilvēki pērk tik daudz, un visas preces tik glīti iesaiņotas, bet kad tās izlieto, tad iepakojums kļūst it kā nevajadzīgs, un daļa pat nonāk mežā. "Ko darīt?", domā Rūķis. Un izdomā saukt palīgā Punktuāli – gudro iepakojuma šķirotāju, kas zina, kā pareizi rīkoties ar it kā nederīgām lietām.

Dalībnieki kopā ar Rūķi un Punktuāli noskaidros, kur paliek izlietotais iepakojums, ja to pareizi sašķiro, kāpēc vispār iepakojums ir jāšķiro un kas rodas no otrreiz pārstrādāta  materiāla. Pasākuma laikā tiks īstenotas arī spēles, atrakcijas, jautras atkritumu placināšanas un šķirošanas stafetes, radošās darbnīcas un citas bērnus saistošas aktivitātes.

Ja bērni jau no mazotnes tiek mācīti saudzīgi izturēties pret dabu un domāt "zaļi", viņi ātri vien apzinās savu atbildību par apkārtējo vidi, teritorijas sakopšanu un resursu taupīšanu, un ir pirmie, kas labprāt pamāca vecākus un vienaudžus, portālam "Cālis" pastāstīja uzskata projekta koordinatore Indra Soika – Dreimane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!