Kompānija "Lego" paziņojusi, ka jau pavisam drīz papildinās savu minifigūru kolekciju ar jaunas tematikas rotaļlietām. Tās būs trīs sievietes - zinātnieces. Jomas kuras tiks pārstāvētas, ir ķīmija, paleontoloģija un astronomija. Tādējādi kompānija cer iedvesmot mazās meitenes nākotnē pievērsties zinātnes jomai, raksta izdevums "The Telegraph"

Jaunu figūru ražošana nebūtu nekas pārsteidzošs, ja vien tā nebūtu atbildes reakcija uz nesen sabiedrībā izskanējušo sašutumu, ka visas pārējās "Lego" figūras neatbilst dzimumu līdztiesības normām. Sievietes iepriekš ir attēlotas kā rozā tērpos ģērbtas mājsaimnieces vai apkalpojošā sfērā strādājošas sievietes, piemēram, oficiantes, tādējādi agrāk "Lego" gandrīz tika apvainot seksismā. Nu šīs misēklis ir labots. Vai figūriņas, kas popularizēs sievieti zinātnes jomā, tiešām varētu dot gaidīto rezultātu?

Kembridžas universitātes profesore Atēna Donalda skaidro, ka rotaļlietām, ar kurām bērni spēlējas, ir liela ietekme uz viņu nākotnes profesijas izvēli "Bērni, kuriem visu laiku piedāvā viena tipa mantiņas, kas atbilst iedomātām dzimumu interesēm un lomām, nevilšus tiek iemācīti domāt klišejiski. Meitenes sevi asociē tikai ar apkalpojošo sfēru.  Piedāvājot spēlēties ar mantās, kuras  iemāca citus priekšstatus par sieviešu iespējām, tiešām varētu iedrošināt meitenes startēt arī zinātnes jomā. Es ceru, ka arī vecāki un skolotāji spēs atteikties no iesīkstējušiem priekšstatiem zēnu un meiteņu nākotnes profesiju izvēlē. Mums ir nepieciešamas šādas rotaļlietas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!