Foto: Publicitātes foto
Iepazīstinām ar jaunākajām tehnoloģijām un viedierīcēm, kas ieviestas, lai atvieglotu vecāku soli un bērnu audzināšana kļūtu vieglāka, drošāka un pat jautrāka. Ne visas no šī ierīcēm ir nopērkamas Latvijā, bet pasaules interneta veikalos šie "gažeti" ir pieejami.

Videoaukle iBaby Monitor

iPhone ļoti veiksmīgi ir izmantojams bērnu auklēšanas procesā, ja tam papildus iegādājas pielikumu iBaby Monitor. Vizuāli pievilcīgais papildinājums novietojams jebkurā mājas telpā, kur var uzturēties jūsu mazulis, savukārt to, kas notiek telpā, vecāki var redzēt savā iPhone telefonā. Skaņas skaļumu, bildes kvalitāti var regulēt pēc pašu ieskatiem. Ir iespējams izveidot arī fotogaleriju.

Nopērkams Amazon.com, cena aptuveni 130 - 200 ASV dolāri.

Karote Squirt Baby Food Dispensing Spoon

Foto: Publicitātes foto

Neparastā karote – hibrīds vienlaikus ir gan karote, ar ko liek mutē ēdienu, gan arī trauks biezenim vai putrai. Ar tās palīdzību ēdiena daudzumu var dozēt, ērta ņemšanai līdzi ceļojumos, kā arī ir piemērota maza ēdiena daudzuma saglabāšanai. Karoti drīkst sildīt mikroviļņu krāsnī un mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.

Nopērkams Amazon.com, cena aptuveni 10 ASV dolāri.

Pašsildošās pudelītes iiamo

Foto: Publicitātes foto

Pudelītes darbības princips ir vienkāršāks nekā sākumā šķiet. Būtībā tas ir mazs, parocīgs un dizianiski pievilcīgs termoss. Pudeles futlārī ielej karstu ūdeni, liek iekšā pudelīti. Ūdens vai piens, kas ir pudelē, 4 minūšu laikā sasilst līdz temperatūrai, kāda ir piemērota bērna barošanai.

Nopērkams Amazon.com, cena aptuveni 43 ASV dolāri.

Bērna raudāšanas detektotrs WHY CRY 2G

Foto: Publicitātes foto

Gandrīz neticami – ja vecāki nesaprot, kāpēc bērns raud, palīdzēs modernās tehnoloģijas. Aparātiņš izveidots tā, ka spēj atpazīt piecus izplatītākus zīdaiņu raudāšanas iemeslus. Un tie ir stress, bads sajūta, nogurums, sāpes un garlaicība. Emocijas aparātiņš nolasa, ja to novieto apmēram pusmetra attālumā no brēkuļa. Atbilde rakstiski un ar smailija zīmējumu  tiek attēlota uz ekrāna.

Nopērkams Amazon.com, cena aptuveni 50-70 ASV dolāri.

Drošības aproce Guardian BeLuvv

Foto: Publicitātes foto

Ērta drošības ierīce, kas noderēs ikvienam vecākam, kas grib zināt, kur atrodas viņa bērns. Uz bērna rokas liek šo ierīci, kas vizuāli atgādina pulksteni, bet signālus par atrašanās vietu vecāki saņem savā telefonā vai planšetē. Tiklīdz bērns ir aizklīdis tālāk par 70 metriem no sava pieskatītāja, tiek dots signāls uz uztvērējierīci. Attāluma iestatījumus, protams, var mainīt.

Interneta vietnēs atrastā cena – 24 ASV dolāri.

Aproce KizON

Foto: Publicitātes foto

LG Electronics laidusi klajā "KizON" viedo aproci skolas vecuma bērniem. Ja bērns neatbild uz zvanu no kāda no iepriekš noteiktajiem telefona numuriem desmit sekunžu laikā, KizON automātiski savienos zvanu, lai ļautu vecākiem klausīties ar iebūvētā mikrofona palīdzību.
Aproce tirdzniecībā nonāk šodien, tāpēc par cenu un pieejamību Latvijā spriest pāragri.

Gaisa mitrinātājs OzonballMiniland

Foto: Publicitātes foto

Gaisa mitrināšanai telpā var izmantot ar ultraskaņu aprīkotu bumbu "OzonballMiniland", kas mitrinās telpu pēc jūsu pašu uzstādītajiem parametriem un jūsu uzstādītajos laikos un noteiktā temperatūrā. Tiesa, šis nudien nav vienīgais mitrinātājs, kas pieejams tirgū. Uzmanību tas vairāk pievērsis dēļ sava glītā dizaina.

Nopērkams Amazon.com, cena aptuveni 70 ASV dolāri.

Knupis ar termometru

Foto: Publicitātes foto

Kad bērns ir slims, viņš ir niķīgs un temperatūras mērīšana ir vēl viens iemesls, lai sākt raudāt un gražoties. Tāpēc to var darīt ar komfortu. Proti, speciāls knupis – termometrs noteiks ķermeņa temperatūru 3 – 5 minūšu laikā ar precizitāti līdz 0,1 grāda desmitdaļai.

Šādi knupji nopērkami arī Latvijas veikalos, to cena aptuveni 10 eiro.

Midzinātājs Lolaloo

Foto: Publicitātes foto

Vecāki, kuri stundām staigā pa mikrorajonu, lai līganā ratu šūpošanās iemidzinātu izlepušo gulētāju, būs sajūsmā – ir izdomāta ierīce, kas krata ratiņus. "Lolaloo" tiek piestiprināts pie ratu roktura un ar vibrācijas palīdzību iešūpo ratus līganā ritmā. Vibrācijas stiprumu var regulēt.

Interneta veikalos cena aptuveni 130 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!