Foto: PantherMedia/Scanpix
Sasniegt izvirzītos mērķus personīgajā dzīvē un karjerā ir vienkāršāk, kā sākotnēji varētu šķist. Lai uzzinātu, kā panākt, lai tavas vēlmes piepildās, iepazīsties ar ieteikumiem, ko apkopojis portāls „Forbes”.

Jautā

Nereti mēs gaidām, ka iegūsim to, ko gribam, kaut nav skaidrs, kas tieši tas ir. Reizēm mēs pat nejautājam pēc tā, ko vēlamies. Taču, ja vēlies algas pielikumu, paaugstinājumu amatā vai jebko citu, negaidi, kad tev to piedāvās - neviens cits nevar nolasīt tavas domas un vēlmes. Izdomā, ko tieši vēlies un jautā pēc tā pārliecinoši un droši - neklusē. Precīzi un lakoniski izstāsti savas vēlmes, lai par tām nerastos pārpratumi vai šaubas.

Pārstāj atvainoties

Prasīt otram cilvēkam to, ko ļoti vēlies, var šķist dīvaini. Nav viegli par sevi pastāvēt, tādēļ nereti mēs atvainojamies par savām vēlmēm. Vai esi kādreiz teikusi, ka tev žēl jautāt, bet vai nebūtu iespējams pagarināt atvaļinājumu par vēl vienu nedēļu? Un pēc tam piekritusi, ka pārdzīvosi, ja tomēr šāda iespēja netiks dota? Ja tā, tad pārstāj tā darīt!

Cilvēki nereti atvainošanos par savām vēlmēm jauc ar pieklājību, taču tu vari būt pieklājīga, neatsakoties no iecerētā. Atceries – esi stipra, jo atvainošanās rada iespaidu, ka esi par sevi nepārliecināta un otrs cilvēks to jūt.

Padari savu mērķi par viņu mērķi

Svarīgi, lai tie cilvēki, kuri tev var palīdzēt sasniegt savas vēlmes, uztver tavas uzvaras gluži kā savas. Apsver, kādu mērķi vēlas sasniegt pārējās iesaistītās personas un izmanto to savā labā, kad lūgsi to, kas tev ir vajadzīgs. Ja iegūsi, ko vēlies, kā tas palīdzēs viņu interesēm? Vai tas atvieglos citu darbu? Ņem vērā - ja tavi panākumi citu cilvēku dzīvi ietekmēs pozitīvi, viņi labprātāk tev palīdzēs arī tālākā nākotnē.

Kļūsti neaizvietojama

Ikviens no mums vēlas būt neaizstājams, tādēļ dari visu, lai tāda tiešām arī būtu. Piemēram, ja būsi vērtīga kompānijas darbiniece, priekšnieki ne vien gribēs, lai turpini tur strādāt, bet arī darīs visu, lai savā darba vietā tu justos tik laimīga, cik vien iespējams.
Esi pamanāma, strādā cītīgi, kļūsti par ekspertu jomā, ko pārstāvi un veido labu reputāciju. Proti, dari visu, lai tevis aizvietošana viņiem sagādātu lielākas rūpes, kā tavu vēlmju apmierināšana. Ir vieglāk ko lūgt, ja pagātnes sasniegumi runā jau paši par sevi.

Esi gatava vēlmju piepildījumam


Dienām ilgi var sapņot par to, kā būs, kad tiksi pie kārotā, bet vai esi ņēmusi vērā, ka viss var izvērsties citādi, kā gribējies? Vēlēties kaut ko ir viegli, bet vai tiešām esi gatava to arī saņemt?
Kad otram cilvēkam ko prasi, risku uzņematies jūs abi, tāpēc tev jāpierāda, ka lēmums tev uzticēties bija pareizs. Neļauj viņiem nožēlot savu lēmumu un, pirms uzņemies kaut ko, saproti atbildības nastu un to, vai esi gatava to nest.

Esi neatlaidīga

Ne vienmēr visas vēlēšanās un iegribas piepildās uzreiz. Pat, ja tev ir atteikts vairākas reizes, turpini virzīties uz savu mērķi un izmēģini jaunus veidus, kā pie tā tikt. Ja vienas durvis ir aizvērtas, tad izmēģini nākamās. Nepadodies un atgādini sev, ka, ja turpināsi strādāt un ļoti vēlēsies sasniegt savu mērķi, tad to tiešām izdarīsi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!