Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuvojas septembris, kad mammas un tēti atkal uztrauksies par savu skolēnu ikdienas gaitām. Ne vienmēr strādājošiem vecākiem ir laiks sazvanīties ar bērnu tik bieži, cik rodas bažas par viņa drošību. Arī bērnam šie zvani un jautājumi dažreiz var traucēt, sagādāt mulsumu vienaudžu vidū un pat
nepatiku pret mūžīgo vecāku kontroli.

Mobilo telefonu aplikācija "TriClick" ļauj sākumskolas bērnam ar 3 pogu klikšķiem nosūtīt īsziņu mammai vai tētim, lai paziņotu par savām gaitām.

Aplikācija piedāvā četras gatavas ziņas: Eju mājās, Izmācījos, Esmu ar draugiem, Esmu mājās. Noskaņojumam var arī izvēlēties vienu no četriem smaidiņiem.

"TriClick" palīdz vecākiem būt informētiem, par to, ko viņa skolēns dara. Vienlaikus tas audzina arī bērnu uzņemties vairāk pastāvības un atbildības.

Dizainā rotājas spilgti zīmējumi ar lāčiem, bet sastādītā ziņa ir tik vienkārša, ka to saņems jebkurš, arī visvecākā modeļa mobilais telefons. Aplikācijas veidotāji norāda, ka bērnam gan būs nepieciešams "gudrais" viedtālrunis, bet mamma vai tētis ziņu saņems arī uz vecā modeļa podziņtelefonu. Auditorija, kurai šī aplikācija būs vispiemērotākā, ir 2. un 3. klase, kas jau dodas no skolas mājās paši.

"TriClick Beta"  ir bezmaksas un pagaidām izstrādāta Android viedtālruņiem. Tā pieejama GooglePlay aplikāciju veikalā.

Aplikācijas izstrādātāji iecerējuši turpināt darbu pie nākamajām versijām, tāpēc jau tagad dizainā izmantoti arī citi zīmējumi - grāmata, zemeslode un saldējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!