Mūsdienu steidzīgajā pasaulē, kad visi dara visu un laika nepietiek pašam svarīgākajam, der atgādināt, cik ļoti svarīgi ir izveidot īstas, ciešas, emocionāli tuvas attiecības starp ģimenes lielajiem un mazajiem vīriešiem. Ikdienas darbi nekādi nevar būt par iemeslu tam, lai palaistu pašplūsmā "vīriešu lietas".

Dažas pavisam vienkāršas, ikdienišķa aktivitātes, kuras palīdzēs stiprināt tēta un dēla (protams, arī meitas) attiecības un atvieglos mājas soli mīļotajai sievai. Un vairs nekādu atrunu, ka laika visam nepietiek!

Saimniekošana virtuvē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vīrieši ir labāki pavāri nekā sievietes. To zina visi!. Neraugoties uz to, virtuvē joprojām lielākoties saimnieko dāmas. Ielaidiet virtuvē vīrieti kopā ar bērniem. Ticiet, viņi spēs pagatavot brīnumainus kulināros šedevrus. Turklāt tieši tēva vadībā dēls ātrāk un veiklāk apgūs efektīvākos makaronu vārīšanas paņēmienus un iemācīsies desmit paņēmienus, kā uzcept olu. Grilēšana vispār ir īsta vīru lieta. Ļaujiet apgūt kulinārijas pamatus, lai izaugot, puisis nenomirtu badā kopmītņu periodā un prastu apburt meiteni ar savām iemaņām.

Aktīva atpūta pie dabas

Aktīvā atpūta dabā un laukos ir vieta, kur tēvs 100% uzmanību var veltīt bērniem. Makšķerēšana, tārpus rakšana, sausās malkas vākšana un pirmās iemaņas telts uzstādīšanā ir jāapgūst ikvienam puišelim. Vīru sarunas ugunskura gaismā ir skarbi un vīrišķīgi, un tik ļoti svarīgi, lai nostiprinātu attiecības. Viena diena ar nakšņošanu teltī un daudzas noderīgas iemaņas ir neatsverams ieguvums, kaut kas no aizvēsturisko laiku vīrišķības, ko nav iespējams apgūt, sēžot pie datora un vai lasot vēstures grāmatas.

Tāls ceļš, ko jāpaveic kopā

Foto: Shutterstock

Tāls ceļš un iespēja atrast kopīgu sarunu tēmu tuvina vecākus un bērnus. Nav teikts, ka tālajam ceļojumam jābūt uz tālu un dārgu zemi. Izvēlieties pārgājienu vairāku stundu garumā, kura laikā veltiet nedalītu uzmanību mazākajiem ģimenes locekļiem.
Tēvs var iemācīt bērniem, kā atpazīt dienvidu un ziemeļu puses, pastāstīt par to, kā lieto kompasu un vismaz uz vienu dienu aizmirst modernās tehnoloģijas Tom-Tom vai GPS izskatā. Bet neaizmirstiet termosu un sviestmaizes!

Sarunas par svarīgākajām lietām pasaulē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Zināms, ka laika nedalītai uzmanībai bērniem vienmēr pietrūkst. Tomēr, neraugies uz nenormālo dzīves steigu un stresu, šāds brīdis ir jāatrod! Pie tam – jo vecāks puika, jo svarīgākas ir sarunas tieši ar tēti par mašīnām, politiku, pasaules uzbūvi, vēsturi un dinozauriem. Par laimi, jau ar mazu sešgadnieku tētiem ir daudz vieglāk atrast kopīgu valodu. Mammai tikai jāatrod piemērots brīdis un dvēseles spēki, lai pakāptos malā un ļautu attiecības veidot ģimenes vīriešiem.

Kopīgi sporta pasākumi

Kopīgi sporta pasākumi attīsta komandas sajūtu un kopības garu. Pat ja nevarat saņemties kopīgi spēlēt futbolu, vismaz nopērciet biļetes uz spēli un solidarizējieties vienotā līdzi jušanas vilnī. Nekas tā nevieno kā kopīgs mērķis un vienādi spēcīgas emocijas, ko dod sports.

Mājas pienākumi

Foto: LETA

Lai iemācītu izpratni par to, kā ir iekārtota saimniecība un kā funkcionē mājsaimniecība, puika ir jāiesaista mājas pienākumu veikšanā. Mazais dēlēns var palīdzēt tētim, pasniedzot instrumentus, pieturot gaismiņu vai ejot kopā uz būvmateriālu veikalu, lai nopirktu lietas mājas remontam. Skaidrojiet, ko jūs darāt, kāpēc to darāt, iedodiet kaut ko pieturēt, pajautājiet viņa viedokli. Sākumā pietiek ar to, ka puika skatās un mācās. Pienāks diena, kad viņš pats pratīs piestiprināt pie sienas plauktiņu. Nākamā vedekla to novērtēs!

Kurš stiprāks?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kopīgas dauzīšanās un spēļu cīņas ar tēti ir ļoti svarīgs izaugsmes process. Simboliski puikam ir jāpārliecinās, kurš ģimenē ir galvenais. Protams, tētis! Viņš ir stiprāks. Bet psihologi iesaka dažreiz ļaut uzvarēt arī dēlam, lai nerastos sajūta, ka ģimenes galva tētis ir neuzvarams un nav pat vērts ar viņu konkurēt. Tas pats attiecas uz azartiskām galda spēlēm – dažreiz vecākiem jāļauj uzvarēt, lai bērns izjustu uzvaras garšu.

Knibināšanās garāžā

Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju un datoru laikmetā paturēt rokās īstu āmuru un paknibināties gar īstu, eļļainu, smaržojošu mašīnas motoru ir neatsverama bauda puikām, kuru tēti ir "balto apkaklīšu" pārstāvji. Tāpēc, ja vien ir iespēja, atrodiet laiku tādai eksotiskai nodarbei kā naglas iedzīšana koka dēlītī vai ķēdes salabošana velosipēdam, un dariet to kopā. Ticiet, šo kopīgo nodarbi puika atcerēsies vēl ilgi ar siltām atmiņām par kopīgi pavadīto laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!