Foto: PantherMedia/Scanpix

Savu prātu un garu mēs varam attīstīt ar dažādām intelektuālām nodarbēm, tomēr tikpat daudz labuma mums var sniegt arī fiziskas aktivitātes. Sportošana un veselīgs dzīvesveids palīdz tikt galā ar stresu, norūda tavu raksturu un ļauj kļūt par mērķtiecīgu un pašpārliecinātu personību. Tomēr tie ir tikai daži no iemesliem, kuru dēļ ir vērts sākt vingrot - lai uzzinātu pārējos un saprastu, cik daudz labuma tavai garīgajai veselībai sniedz sports, iepazīsties ar prevention.com sagatavoto informāciju.

Pašpārliecinātība

Regulāras fiziskas aktivitātes, jogas treniņi izkopj ne vien ķermeņa, bet arī gara un prāta spēku. Piemēram, meditācija un elpošana jogas treniņu laikā palīdzēs tev nostiprināt pārliecību par tev piemītošajām vērtībām.

Savas drosmes apzināšanās un pašpārliecinātība iedarbojas pozitīvi ne tikai uz tevi pašu, bet arī uz citiem cilvēkiem. Piemēram, ja tavs potenciālais darba devējs redzēs šīs tavas īpašības, tas var dot viņam pārliecību, ka tu noteikti esi cilvēks, kurš var iesākt un izdarīt darbus līdz galam.

Enerģija

Treniņš, kura laikā svīsti un krietni patērē savus spēkus, izraisa laimes un miera hormonu jeb endorfīnu izdalīšanos. Endorfīni dabīgā ceļā palielina vitalitāti, uzlabo garastāvokli un izraisa patīkamu relaksācijas stāvokli, kā rezultātā tu paliec mierīga, tomēr tajā pašā laikā arī apņēmīga.

Palielina spēju koncentrēties

Treniņi, joga, mācīšanās pareizi elpot, kā arī meditēšana palielina koncentrēšanās spējas. Piemēram, kad tiek meklēts darbs, ir svarīgi paturēt prātā specifiskas lietas, kā arī panākt, lai kaut kas cits no tām nenovērš uzmanību. Regulāras ieplānotas meditācijas un aktīvi treniņi radīs šādiem nolūkiem nepieciešamo izturību, kā arī attīstīs neatlaidību, lai tu varētu sev nozīmīgām lietām vai notikumiem koncentrēties lielāku laika periodu.

Attīsta pašapziņu

Pazīt sevi nozīmē izprast savas stiprās un vājās puses. Lai iemācītos sevi pazīt, ļoti ieteicams ir nodarboties ar jogu, jo tā ir vērsta uz pašizglītošanos un uz sevis izprašanu.

Ar laiku tu sapratīsi, kas ir tas, kas tev vēl sagādā problēmas un kādu pusi sevī vēl vajag attīstīt - tas būs brīdis, kad būsi gana spēcīga, lai dotos uz priekšu ar to 'kāju', kura ļaus tev sasniegt vislabākos rezultātus un parādīt labāko priekšstatu par sevi.

Rada pacietību

Ikvienam ir zināms, ka bez izturības un pacietības nav iespējams uzvarēt sacensībās vai sasniegt jebkādus citus savus mērķus. Fiziski izturības pārbaudījumi, piemēram, vingrojumi un joga, palīdz celt emocionālo izturību un mentālo stiprumu.

Vieglāk plānot dienu

Ja dienu pēc dienas nav konkrēta mērķa vai plāna, pēc kā vadīties, tas var radīt lielu stresu. Vēla piecelšanās, nezinot, ko iesākt ar savu laiku, nelabvēlīgi ietekmē produktivitāti.

Izveido rutīnu, ko ievērot katru dienu - sāc dienu ar jogu vai vingrojumiem, bet pēc tam pieķeries saviem darbiem im izpildi tos. Ieplāno veselīgas pusdienas, seko līdzi jaunumiem un atpūtas brīžos palasi grāmatu. Pirms tu pati būsi to pamanījusi, tev būs bijusi patiesi laimīga un produktīva diena.

Rada saikni ar citiem cilvēkiem

Joga ir bāzēta uz domu, ka it visi cilvēki ir savienoti caur universālu enerģijas lauku. Joga, pateicoties kustībām un elpošanai, ko izpildām tās laikā, ir lielisks veids, lai kļūtu empātiskāks.

Ja tu ikdienā nodarbosies ar jogu, tādējādi turpinot pilnveidoties, tu ar laiku varēsi ieiet telpā un būsi spējīga daudz labāk nolasīt cilvēku nodomus un nodibināt ar viņiem saikni caur acu kontaktu vai ķermeņa valodu.

Attīsta līdzi jušanas spēju

Laipnība ir atslēga uz daudzām durvīm. Joga paredz, ka ikvienam no mums ir jābūt līdzjūtīgam pret jebkuru dzīvu būtni un tad šī pati atdotā enerģija mums nāks arī atpakaļ.

Palielina spēju pieņemt lēmumus

Nespēja īsti izdomāt, kā rīkoties, kas patīk, kas nē, var radīt stresu, it sevišķi, ja tas ir attiecināms uz lieliem lēmumiem, piemēram, darba meklējumiem.

Joga palīdz atgūt skaidrību, kad tavā prātā visu laiku vārās domas un tu nespēj skaidri saredzēt pareizo risinājumu. Ja tu uz visām lietām skatīsies ar skaidru acu skatu, tev būs iespēja pieņemt labākus lēmumus un labāk saprast, kā tieši tev būtu jārīkojas, lai sasniegtu konkrētās lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!