Foto: PantherMedia/Scanpix
Gara spēku un emocionālo gudrību ir visai sarežģīti izmērīt, tomēr mentāli spēcīgiem cilvēkiem nenoliedzami ir nedaudz citāda dzīves uztvere un rīcības plāns, sastopoties ar dažādām dzīves situācijām. Šai sakarā "Forbes" piedāvā paradumu un rakstura iezīmju apkopojumu, kas garā stipriem cilvēkiem nepiemīt. Atliek vien secināt, vai un cik no tām raksturīgas tev!

Laika tērēšana sevis žēlošanai


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sevis žēlošana, attaisnošana, ārēju faktoru un likteņa vainošana - garā stipri cilvēki neveic nevienu no iepriekš minētajām darbībām.

Tā vietā viņi pielāgojas apstākļiem, šķietamai bezizejai atrod vismaz divus risinājumus un neveiksmes uztver kā iespēju mācīties un gūt vērtīgu pieredzi, lai otrreiz iepriekš pieļautās kļūdas vairs neatkārtotu.

Savaldības zaudēšana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mentāli spēcīgas personības nezaudē savaldību un netērē savu enerģiju negācijām. Šādi cilvēki apzinās, ka paši kontrolē savu dzīvi, lielākoties paši atbild par sev radītajām emocijām un tāpēc rīkojas tā, lai tās būtu patīkamas, kā arī lieki nedomā par lietām, ko viņu spēkos nav iespējams mainīt.

Pārmaiņu nepieņemšana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja esi spēcīga rakstura un par sevi pārliecināta persona, tad pārmaiņas uztver ar prieku, interesi un entuziasmu.

Atceries, ka vien gļēvuļi izvēlas dzīvot ierastajā rutīnā, netiecoties pēc jauniem iespaidiem, iespējām un vides maiņas un baidoties izkāpt no ierastās komforta zonas.

Enerģijas un nervu tērēšana uz lietām, ko nav iespējams mainīt


Foto: PantherMedia/Scanpix
Sastrēgumi, kolēģa rīcība vai kaimiņa paradums smēķēt zem tava loga... Tā vietā, lai par to sūdzētos, iespēju robežās enerģiju novirzi situācijas uzlabošanai. Garā stipra personība nesūdzēsies par lietām, ko mainīt nav iespējams, un paveiks visu, lai uzlabotu to, ko iespējams uzlabot.

Raizes par citu domām


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai attīstītu gribasspēku un rakstura stingrību, kā arī prasmi par sevi pastāvēt, pārtrauc raizēties par to, ko par tavu rīcību domās apkārtējie cilvēki.

Ja vien tava rīcība nav vardarbīga, pretlikumīga vai neētiska un tā neietekmē tuvos cilvēkus, rīkojies tā, kā atzīsti par labu esam. Dzīvojam taču sev, vai ne tā?

Gremdēšanās pagātnē


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mēs visi zinām, ka reiz zāle bija zaļāka, debesis zilākas un dzīve labāka. Tomēr gremdēšanās atmiņās ir bezjēdzīga. Tā vietā, ja sevi uzskati par mentāli spēcīgu cilvēku, tu koncentrēsies uz tagadni un nākotni, strādājot pie savu mērķu sasniegšanas.

Šabloniska rīcība


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tikai muļķis rīkosies pēc viena un tā paša rīcības scenārija atkal un atkal, cerot uz rezultātu izmaiņām. Ja esi garā stipra, ar asu prātu un labām spriestspējām apveltīta personība, tu vienu un to pašu kļūdu nepieļausi, tā ātri un efektīvi realizējot savas ieceres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!