Foto: Shutterstock
Ikviens no mums ir apveltīts ar individuālām rakstura iezīmēm, kas dzīves ceļā var gan traucēt, gan padarīt dažādu grūtību risināšanu ievērojami efektīvāku. Tomēr liela nozīme lēmumu pieņemšanā un ikdienas rīcībā ir arī tam, kā uztveram pasauli, un šo skatījumu likumsakarīgi ir iespējams mainīt.

Izplatītākās stratēģijas, kā ikdienā risinām dažādas problēmsituācijas, pieņemam lēmumus un nospraužam mērķus, grāmatā "Your Inner Will: Finding Personal Strength in Critical Times" analizējis arī psihoterapeits Pjero Feruči, vēstī "Huffington Post".

Balstoties gadiem ilgajos novērojumos, autors apkopojis piecus paradumus, kas piemīt cilvēkiem, kuri apveltīti ar spēcīgu gribu un vienmēr sasniedz savus mērķus. Iepazīsties ar tiem un maini savu ikdienu arī tu!

Sevis izaicināšana un pārvarēšana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tikai, izkāpjot un mūsu ierastās komforta zonas, aug mūsu personība. Lai attīstītu sevī spēku un prasmi tikt galā ar neparedzētām situācijām, arī ikdienā centies pēc iespējas vairāk izaicināt sevi ar mērķi pārvarēt bailes, nepatiku vai stresu.

Attīsti savu drosmi maziem solīšiem - kaut veicot nepatīkamu telefona zvanu vai izmēģinot jaunu sporta veidu. Gūtā pieredze tevi ievērojami bagātinās!

Miera osta mājās un domās


Ikviens ir dzirdējis par nepieciešamību iekārtot mājās stūrīti, kurā varam pabūt vienatnē ar savām domām. Tomēr, kā uzsver psihoterapeits, ir vitāli svarīgi šādu vietu radīt arī domās, kā arī apgūt pareizas elpošanas tehniku.

Ja spēsi pat ikdienas skrējienā distancēties no apkārt valdošā stresa, sakopojot domas un pareizi elpojot, arī tavs iekšējais spēks un spēja pieņemt adekvātus lēmumus ievērojami augs.

Lai to paveiktu, trenējies šī iekšējā miera apgūšanā, atslābinot muskuļus un novirzot domas uz patīkamām atmiņām vai asociācijām, kas attiecīgi ļaus atvilkt elpu brīžos, kad jūti spriedzi.

Savu labo īpašību apzināšanās


Foto: Shutterstock
Ikvienam no mums ir savas vājās vietas, tomēr labās rakstura īpašības un to apzināšanās dara mūs stiprākus. Sastādi sarakstu ar īpašībām, kuras sevī cieni, apkopo panākumus un laiku pa laikam uzsit pa savu plecu. Tas stiprinās pašapziņu un liks sevi vairāk iemīlēt.

Atrast mirkli sev un izturēt


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūsdienu teju nenormālajā dzīves tempā atslēgšanās no viedtālruņa vai planšetes, kas ļaut turēt roku uz dzīves pulsa, šķiet neiespējama. Tomēr - jo ilgāk spēsim izdzīvot bez tehnoloģijām, jo spēcīgāki kļūsim, veltot laiku sev.

Izmēģini kaut uz vienu vakaru izslēgt tālruni un datoru, veltot laiku grāmatas lasīšanai vai fiziskām aktivitātēm. Nākamajā rītā tu redzēsi, ka nekas nav nokavēts!

Brīži, kuros sevi pierādījām


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pretēja viedokļa aizstāvēšana karstā diskusijā, atklāta jūtu un domu paušana draudzenei, kura tevi regulāri pieviļ... Pat visbailīgākie un garā vājākie cilvēki vismaz reizi mūžā ir izrādījuši drosmi par sevi pastāvēt.

Lai to attīstītu, situācijās, kad tev nepieciešama pārliecība par sevi, atsauc atmiņā brīžus, kuros juties lepna par savu rīcību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!