Gurķu konservēšana - 12
Foto: DELFI
Iestājoties rudenim un aktīvi sākoties marinēšanas sezonai, katru gadu Bērnu slimnīcā nonāk bērni, kuri iedzēruši 70% etiķa esenci, gūstot smagus un nereti neatgriezeniskus barības vada un gremošanas trakta bojājumus. Lai mazinātu šo gadījumu skaitu, ārsti un pārtikas tehnologi aicina marinēt droši, izmantojot 9% etiķi un piedāvā iepazīties ar "Marinēšanas špikeri".

70% etiķa esence plaši tiek izmantota marinādes pagatavošanai, un ilgu laiku tirdzniecībā bija pieejama, kā parasts pārtikas produkts. Pēc vairāku gadu diskusijām, kopš 2010. gada 1. janvāra 70% etiķa esence pārtikas veikalos vairs nav pieejama. Taču cilvēki turpina to iegādāties neoficiāli vai izmanto iepriekš veidotos etiķa esences krājumus un turpina marinēt gurķus pēc ierastās metodes un receptes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!