Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Cik bieži septiņus gadus vecam bērna drīkst ļaut mainīt hobijus? Pusgadu gāja zīmēšanā, 3 mēnešus keramikā, 2 gadus dejošanā, nekas īsti neaizrauj. Ļaujam neiet. Pašlaik atkal esam izvēles priekšā - sākt jaunu pulciņu, likt iet iepriekšējā vai ļaut nedarīt neko? Varbūt tomēr labāk jāpiespiež iet līdz mācību gada beigām, lai nerodas sajūta, ka drīkst pamest lietas pusratā?


Atbild
ģimenes psiholoģijas centrā "Līna"
psiholoģe Līga Bernāte

Nav tāda viena pareiza atbilde, cik bieži bērns drīkst mainīt pulciņus. Noteikti ir jāizprot iemeslu, kāpēc grib mainīt. Vai nepatīk pats process, pulciņa vadītājs, citi bērni, noteikumi? Varbūt kaut kas nesanāk tik labi, kā pašam bērnam gribētos, tādēļ kā risinājumu bērns grib pātraukt apmeklēt nodarbības.

Ja nav nekas, kas ļoti traucē iejusties pulciņā, tomēr bērns raud un negrib turpināt nodarbības, tad vajadzētu vienoties, kuru no uzsāktajiem pulciņu viņš apmeklēs. Dažos mēnešo ir grūti sajust un saprast, vai pulciņš tiešam patīk vai nē, tādēļ domāju, ka reizēm vecākiem der piespiest bērnu nodarbības apmeklēt ilgāku laiku.

Savu jautājumu psiholoģei var uzdot arī portāla "Cālis" Mazuļu forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!