Foto: PantherMedia/Scanpix

Nereti vecāki bērniem piedāvā zaļos dārzeņus, domājot, ka tie ir paši labākie. Tomēr pētījumi atklājuši, ka ir svarīgi dažādot lietotās pārtikas krāsu. Sarkana, dzeltena, balta, violeta un sārta pārtika reizēm ir bagātāka ar barības vielām nekā ikdienišķie zaļumi. Bērniem veselīgs uzturs jāpiedāvā visās varavīksnes krāsās, uzskata speciālisti.


Tikai zaļie augi vien mums dod ierobežotu barības vielu klāstu, vienlaikus liedzot organismā nokļūt vai pat atņemot tam citas vielas, kas tāpat nepieciešamas pilnvērtīgai veselībai un augšanai. Dzīvību nerada un neuztur tikai kāds viens elements. Tā ir daudzu neatkarīgu elementu savstarpēja saspēle organismā.


Cilvēka organismā nemitīgā plūsmā muzicē vesels ķīmisko vielu orķestris. Tikai smalks to savstarpējais līdzsvars veido nevainojamu saskaņu.

Katra augļos un dārzeņos atrodamā krāsa ir paredzēta kādas cilvēka organisma sistēmas veidošanai. Ir svarīgi saņemt visu krāsu augļus, lai bērnu uzturā būtu pilna fitoķīmiskā (īpaši nozīmīgu augu ķīmisko vielu) palete. Ir vairāk nekā 12 000 fitoķīmisko vielu, un daži produkti satur līdz pat 180 dažādu vitamīnu un minerālvielu, kas ik dienas nepieciešamas mūsu organismam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!