Foto: Privātais arhīvs
Oktobrī Latvijā tiek pievērsta īpaša uzmanība sieviešu onkoloģisko slimību profilaksei un ārstēšanas iespējām. Lūk, viens iedvesmojošs stāsts no ASV, kur kāda 34 gadus veca sieviete vienlaikus ārstējās no krūts vēža un iznēsāja mazuli. Neraugoties uz ķīmijterapijas kursu grūtniecības laikā, sieviete dzemdēja absolūti veselu dēlēnu un ar savu stāstu vēlas iedvesmot citas sievietes.

Adelei Rivas bija 34 gadi, kad krūtī parādījās bumbulis. Viņa ar vīru jau kādu laiku centās ieņemt mazuli. Kad sieviete kopā ar savu māti aizdevās pie ārsta un nolēma veikt biopsiju, Adelei tika paziņots, ka viņai ir krūts vēzis otrajā stadijā. Viņas mamma ar šo saslimšanu bija cīnījusies 40 gadu vecumā.Sieviete, protams, uztraucās un arī kārtējo reizi bija apbēdināta par sākušajām mēnešreizēm. Tiesa, viņa un viņas vīrs jau praktiski bija atteikušies no domas, ka viņiem izdosies tikt pie mazuļa. Tomēr notika brīnums - kādu dienu grūtniecības tests izrādījās pozitīvs, un ģimene gaidīja savu pirmdzimto, vēsta womansday.com.

Saskaņā ar ASV pētījumu datiem, aptuveni vienai no 3000 grūtniecēm tiek diagnosticēts krūts vēzis. Patiesībā, grūtniecība un bērna zīdīšana ir izplatītākais veids, kad tiek atklāts krūts vēzis. Un katrai sievietei pašai jāizlemj, kā ārstēties.

Adele nolēma turpināt savu grūtniecību, vienlaikus veicot ķīmijterapiju. Pēc ārstēšanās kursa beigām sieviete dzemdēja absolūti veselu dēlu Kontario.

Adeles ārsts Džons Akmens uzsvēris, ka ir ļoti svarīgi izstāstīt šādus stāstus, lai cilvēki zinātu - pat, ja jums ir šāda diagnoze, jūs varat veiksmīgi ārstēties un izārstēties arī grūtniecības laikā. 

Sieviete nolēma savu stāstu izstāstīt pēc iespējas plašākai sabiedrībai, publicējot to ar fotogrāfijām sociālajos tīklos. Adeles mērķis ir iedvesmot citus par to, ka ir iespējams pārvarēt šādu izaicinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!