Foto: DELFI
Lai palīdzētu vecākiem atlasīt kultūras notikumus, kas paredzēti tieši bērniem, bērnu kultūras projekts"Garā pupa" aicina izmantot elektronisku bērnu kultūras notikumu kalendāru. Tajā tiek apkopota aktuāla informācija par kultūras pasākumiem Rīgā un Latvijas reģionos.


"Garā pupa" atklāj sociālu kampaņu "Es augu dienu augu", kuras mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz regulāras kultūras pieredzes nozīmi bērna attīstībā. Papildus kampaņa aicina izmantot bezmaksas bērnu kultūras kalendāru atbilstošu kultūras pasākumu piemeklēšanai. Ikviens tiek aicināts piedalīties kalendāra satura veidošanā, iesūtot informāciju par notikumu uz e-pastu info@ascendum.lv vai iesakot notikumu pašā kalendārā.

Biedrības "Ascendum" bērnu kultūras projekta "Garā pupa" radītā kampaņa "Es augu dienu augu" aicina regulāri iepazīstināt bērnus ar kultūras notikumiem. Par kampaņu vēstīs vides reklāmas un interneta banneri, uz kuriem būs redzami bērni, kuri atgādinās, ka viņi augu dienu aug. Daudzveidīga kultūras pieredze ir īpaši nepieciešama bērniem, jo tieši bērnībā gūtā izpratne veido pamatu intelektuālajai attīstībai. Savukārt iepriekšējos gados problēma tika aktualizēta ar kampaņas "Es būšu nākamais" palīdzību, un tajā piedalījās "Garās pupas" vēstnieki – pianists Vestards Šimkus, aktieris Kaspars Znotiņš, rakstniece Nora Ikstena, māksliniece Katrīna Neiburga, baletdejotāja Elza Leimane-Martinova un režisors Jānis Streičs.

Biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce uzsver: "Bērnu kultūras kalendārs ir viens no lieliskākajiem instrumentiem vecākiem, lai atvieglotu mūžīgo meklēšanu – kā kvalitatīvi un interesanti pavadīt laiku ar bērnu. Kopš man pašai ir bērns, es redzu, cik svarīgi ir regulāri viņu iepazīstināt ar kultūras pasākumiem, jo viņš aug katru dienu un katru brīdi apgūst ko jaunu. Ir patīkami, ka bērns jau četru gadu vecumā lūdz aizvest viņu uz teātri, jo pie kultūras ir pieradis tik ļoti, ka radusies dabīga vēlme pēc tās. Manuprāt, tas ir labākais veids, kā izaudzināt nākamo kultūras baudītāju, pazinēju un arī radītāju paaudzi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!