Foto: Shutterstock
Būt laimīgai, neraugoties uz ārējiem faktoriem, nav vienkārši. Tomēr nereti pārlieku ļaujamies nomāktības sajūtas kultivēšanai, nemanot, ka savu dvēseles stāvokli patiesībā ir ļoti viegli iespējams mainīt. Šai sakarā "Huffington Post" apkopojis izplatītākos iemeslus, kas liek mums justies nelaimīgi.

Tu uzturies sev nepatīkamu cilvēku sabiedrībā

Nav noslēpums, ka līdzcilvēki lielā mērā ietekmē mūsu emocionālo labsajūtu. Ja uzturamies dzīvespriecīgu un pozitīvu noskaņotu cilvēku kompānijā, tā jūtamies arī paši, bet, ja apkārtējie ir nomākti, mūžam neapmierināti un negatīvi attiecas arī pret mums, likumsakarīgi, ka arī paši zaudēsim dzīvesprieku.

Tu sevi nemitīgi salīdzini

Nemitīgi salīdzinot sevi ar citiem, ātri vien jutīsimies nepietiekami labi, nekompetenti, nevērtīgi un ieslīgsim depresijā. Tāpēc, tā vietā, lai sekotu līdzi citu dzīvēm, domā vien par savējo un centies to nodzīvot tik labi un pilnvērtīgi, cik vien iespējams!

Tu visiem izdabā

Neviens nekad nebūs gana labs visiem – atceries šo vērtīgo dzīves mācību un izvērtē, kad tava palīdzība ir patiešām vajadzīga un novērtēta un kad vari kādam mierīgu sirdi atteikt, pirmajā vietā nostādot savas intereses.

Tu nedari to, kas tevi iepriecina

Vai tev patīk fiziskas aktivitātes, bet ar tām nodarbojies reti? Iespējams, aizrautīgi seko līdzi jaunumiem kino pasaulē, bet filmas skaties reti? Atceries, ka dzīves lielā laimes sajūta sastāv no mazajiem prieciņiem. Neatņem tos sev!

Tu tik ļoti strādā pie naudas pelnīšanas, ka aizmirsti dzīvot

Nauda, protams, ir svarīga, tomēr uzmanies, lai, pēc tās skrienot, neciestu tavas attiecības ar līdzcilvēkiem un veselība.

Tieši piepildīta un aktīva privātā un sociālā dzīve rada laimes sajūtu.

Tu nepavadi gana daudz laika saulē

Pētījumi liecina, ka atrašanās saulē un svaigā gaisā patiešām ievērojami paaugstina serotonīna līmeni mūsu organismā, kas ir cieši saistīts ar laimes sajūtas rašanos.

Tu koncentrējies uz to, kā tev nav, nevis uz to, kas jau iegūts

Ir viegli sev pārmest lietas, ko nav izdevies realizēt, tai pat laikā aizmirstot par visu, kas sasniegts. Nešausti sevi, bet palepojies! Jo iemesls noteikti ir!

Tu pārdzīvo par sīkumiem

Sastrēgumi, neveiksmīga noparkošanās, aizmirstas lietas – protams, šādi sīkumi ir kaitinoši, tomēr tiem nevajadzētu ļaut ilgstoši ietekmēt savu noskaņojumu. Tāpat šeit vietā būs viedais padoms – maini visu, ko iespējams mainīt, un pieņem to, ko nav tavos spēkos ietekmē!

Tu turi sevī aizvainojumu

Zināms, ka dusmas un aizvainojums patiesi saēd no iekšienes. Tāpēc, tā vietā, lai gadiem ilgi glabātu sirdī rūgtumu, atceries, ka tev pašai nāks par labu piedot pāridarītājiem un aizmirst viņus!

Tu nedzīvo veselīgu dzīvesveidu

Vien retais, kurš ēd neveselīgi, maz kustas un aizraujas ar negatīviem ieradumiem, jutīsies laimīgs. Rūpējos par savu fizisko labsajūtu, un arī tava emocionālā pašsajūta uzlabosies.

Tu lieto alkoholu un/vai narkotikas

Alkohols ierosina depresiju un noteikti nelīdzēs pret nomāktu garastāvokli.

Tu nemācies no savām kļūdām

Ja nemācies no pieļautajām kļūdām darbā, privātajā dzīvē vai savas veselības uzturēšanā, tavas dzīves kvalitāte neuzlabosies. Dodies uz priekšu, tiecoties pretim jauniem mērķiem un izmantojot gūto dzīves pieredzi to realizēšanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!