Foto: DELFI
Piektdien, 10. oktobrī, jautrā noskaņojumā un ar labi padarīta darba sajūtu Doma laukumā pulcējās "Dr.Klauna" ziedojumu kampaņas "Smiekli ārstē" atbalstītāji. Sabiedrībā pazīstami cilvēki un daudzi citi interesenti bija gatavi uzlikt klauna degunu, atbalstot labdarības akcijas ideju.


Akcija "Smiekli ārstē" tika sākta tieši pirms mēneša, bet 10.oktobrī notika zibakcija, lai teiktu lielo PALDIES visiem akcijas atbalstītājiem.

Zibakcijā uzņemts lielākais sarkano degunu kopfoto Latvijā un varbūt… visā pasaulē!

Sena patiesība vēsta, ka smiekli esot zāles pret visām kaitēm, tomēr tā tikai daļēji ir patiesība. Ir nopietnas slimības, kuru izārstēšanai gan vajadzīgi gudri un iejūtīgi ārsti, gan jāliek lietā moderni medikamenti un procedūras. Tomēr arī tad vienmēr palīdzēs smaids, optimisms un cerība. Bet ko darīt tad, ja slimība tik ļoti nomāc, ka vairs nav ne spēka, ne vēlēšanās pasmaidīt? Un ja pats pacients ir mazs, nobijies un nelaimīgs? Kā palīdzēt bērniem, kurus nospiež ilgstoša atšķirtība no ģimenes, slimnīcas atmosfēra, sāpīgas procedūras?

Tādos brīžos spēj palīdzēt "Dr. Klauns" – sabiedriska labdarības organizācija, kuras pārstāvji dodas uz slimnīcām. Dakteri Klauni ir īpaši apmācīti profesionāļi, kas atvieglo mazo pacientu ikdienu un palīdz pārciest uzturēšanos slimnīcā, pārvarēt stresu sāpīgu procedūru laikā un uzlabot fizisko un emocionālo stāvokli. Šāda veida terapija sāka attīstīties 1986. gadā un tagad izplatīta daudzās pasaules valstīs. Latvijā pirmā Dakteru Klaunu komanda sāka darboties 2013. gadā. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Dr. Klauni izmanto burvju mākslinieku trikus, mūziku, fantāziju rosinošus stāstus un citas metodes. Šie dažādie paņēmieni bērniem sniedz nepieciešamo dienas prieka devu un ļauj uzveikt nelāgo emociju buķeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!