Foto: Shutterstock
Atkarībā no sievietes ķermeņa uzbūves, grūtniecības laikā viņas krūtis var piebriest trīsreiz lielākas, nekā ierasti. Tās var svērt no nepilna kilograma līdz pat diviem, tādēļ ļoti būtiska lieta ir pareiza krūštura izvēle. Turklāt tas nenozīmē, ka tev jāstaigā omīšu krūšturos, tu vari būt tikpat seksīga un vēl seksīgāka.

Seši vērā ņemami padomi krūštura izvēlē, kad esi bērniņa gaidībās:

1.Pielaiko krūšturi speciālista klātbūtnē, bet, ja šādas iespējas nav, tad dari to kopā ar draudzeni, kurai ir bērni un kura zina, ka krūštura funkcionalitāte ir svarīgāka par kārdināšanas un vilināšanas iespējām.

2. Padomā par rezervi bļodiņas izmērā un krūškurvja apkārtmērā. Atceries, ka tauku un ūdens rezerves centīsies uzkrāt viss ķermenis, ne tikai krūtis, tādēļ pastāv iespēja "izaugt" līdz jebkuram izmēram.

3. Pievērs uzmanību tam, lai krūtis noturētu ne tikai plecu lencītes. Pareizi veidotam krūšturim svara sadalīšanas darbu veic platāka josla uz muguras. Lai pārliecinātos, vai tā ir izvēlētajam modelim, pieregulē lencītes; ja pēc tam aizmugurē krūšturis raujas uz augšu, tad tas nebalsta svaru un nepieguļ labi. 

4. Tu esi pelnījusi melnas mežģīnes, un tās vajadzētu arī iegādāties. Pat barošanas krūšturi mēdz būt jaukās krāsās un arī seksīgi. Ja nevari atrast neko piemērotu vietējā lielveikalā, ielūkojies kādā no lielāko veikalu vai apakšveļas tirgotāju interneta mājaslapām. Taču, pirms iegādājies vairākus krūšturus, tos nepielaikojot, pārliecinies, ka zini savu šībrīža izmēru. Dodies uz veikalu un uzmēri jebkuru nemodernu un nepievilcīgu krūšturi, lai saprastu, kāds modelis un izmērs der tieši tev, lai pēc tam varētu izvēlēties ko jauku un seksīgu interneta veikalā.

5. Nepieķeries saviem krūšturiem. Pat, ja esi ļoti tālredzīgi iegādājusies tos ar rezervi, reti kura no mums ir nudien gatava tam krūšu izmēram, formai un svaram kādu tās, iespējams, iegūs trešajā trimestrī un pēc dzemdībām. Tu nespēj prognozēt šādu "ķermeņa dumpi", tādēļ jābūt elastīgai pieejā un jāsaprot, kurā brīdī vecie krūšturi vairs netiek galā ar "taviem dvīņirm". Grūtniecības beigu posmā tev atkal nāksies iegādāties jaunus krūšturus. Labās ziņas ir šādas: atšķirībā no savām grūtniecības laika drēbēm, šos lielāko izmēru krūšturus tu vēlēsies valkāt arī pēc dzemdībām, jo īpaši, ja tie būs barošanas krūšturi.

6. Saglabā tos. Krietnu laiku pēc tam, kad būsi beigusi zīdīt mazuli un krūtis vismaz tev pašai šķitīs mazākas un ne tik tvirtas kā pirms grūtniecības iestāšanās, būs grūti iztēloties grūtniecības laika zvaigžņu stundas apmērus. Bez šaubām, tev ir taisnība - līdz brīdim, kad atkal paliksi stāvoklī, tad krūtis atkal kļūs tikpat pašpārliecinātas un uzkrītoši pamanāmākas kā agrāk. Tieši tad šie lielie, vecie krūšturi noderēs.

Daudzbērnu māmiņas ieteikumi un prātulas, kāpēc ir svarīga pareiza krūštura izvēle grūtniecības laikā

Krūtis mēdz kļūt ļoti smagas, bieži vien tās sver no nepilna kilograma līdz diviem kilogramiem. Tās gluži kā milzīgi sulīgi āboli seko Ņūtona gravitācijas likumam, kas tās velk lejup. Tev būs nepieciešams krūšturis, kas pacels un noturēs briestošās krūtis virs vēdera (uz punča tās nonāks agri vai vēlu) un aizsargās trauslo krūšu muskulatūru, kas cenšas noturēt abus "dvīņus" pēc iespējas tuvāk krūškurvim. Šajos deviņos mēnešos tev apmēram trīs reizes var nākties arī mainīt krūštura izmēru.

Un pat nemēģini valkāt savus mīļākos krūšturus, mainot tikai aizdares āķīšu stiprinājumu vietas. Palielinājies ir ne tikai krūšu apkārtmērs; ir mainījies arī bļodiņas izmērs. Ja turpini valkāt vecos krūšturus un tikai pabīdi tālāk aizdares āķīšus vai vēl ļaunāk - lieto krūštura apkārtmēra pagarinātājus, - drīz vien krūšturu mežģīņotās bļodiņas nespēs savaldīt tavus dārgumus, savukārt šaurās lencītes sāpīgi grauzīsies plecos.

Tieši šis ir vispiemērotākais brīdis valkāt atbilstošu veļu. Plata aizdares josla krūštura mugurpusē ar trīs līdz četru āķīšu stiprinājumu trīs pozīcijās var palīdzēt noturēt muguru taisnu un nesakumpušu, kā arī pasargāt no hroniskām sāpēm sprandā. Platāka auduma josla zem krūtīm var novērst žņaudzošo sajūtu, ko rada vecā krūštura tievā auduma josliņa, kas it kā apstīpo plaušas un neļauj dziļi ieelpot. Tāpat jāraugās, lai abas krūtis nebūtu saspiestas kopā.


Avots: Vikijas Aiovinas grāmata "Draudzeņu padomi grūtniecībā jeb viss, ko ārsts tev nepastāstīs" (izd.Zvaigzne ABC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!