Foto: PantherMedia/Scanpix
15.oktobris ir Vispasaules roku mazgāšanas diena. Popularizējot šo dienu, visu oktobri "Drogas" izveidoti tēli - Ziepju Burbulīte un negantais Mikrobs apmeklēs bērnudārzus, stāstot bērniem par roku higiēnas nepieciešamību, mācot pareizi mazgāt rokas un dāvinot bērnu ziepītes, burbuļus, konfektes un uzlīmītes.

Projekts un tā materiāli tapuši sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un veselības centru, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvjiem.

Lai aktualizētu roku higiēnas nepieciešamību un jau pirmsskolas vecumā iemācītu pareizas un regulāras roku mazgāšanas nozīmīgumu, AS "Drogas" darbinieki un īpaši radītie tēli Mikrobs un Ziepju Burbulīte visu oktobri viesosies dažādās pirmskolas iestādēs Rīgā un reģionos, kur atraktīvā, teatrālā un mazos smīdinošā veidā mācīs, kad, kā un kāpēc ir jāmazgā rokas.

"Lai arī roku mazgāšana šķiet pašsaprotama ikdienas sastāvdaļa, kas bērnam būtu jāapgūst no mazotnes jau ģimenē, bērnu dārzos audzinātājas saskaras ar dažādām situācijām. Diemžēl daudzi bērniņi ne tikai nav iemācīti regulāri mazgāt rokas, bet nevēlas to darīt vispār. Roku mazgāšanas iemaņas pārzina tikai retais – pareizam roku mazgāšanas procesam ir astoņi soļi!" stāsta viena no projekta organizatorēm Monta Strēle. "Esam pārliecināti, ka situāciju valstī ir iespējams uzlabot, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas bērnu izglītošanā higiēnas jautājumos. Nešaubāmies, ka atraktīvā formā, ar komisku tēlu – Ziepju Burbulītes un negantā Mikroba – palīdzību bērniem būs viegli uztvert stāstu, izklaidējošā veidā apgūstot jaunas zināšanas un iemaņas."

Oktobrī "Drogas" brīvprātīgie darbinieki viesosies pirmskolas izglītības iestādēs Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Bauskā, Iecavā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Talsos un Ķekavā. Bērniem tiks dāvātas īpaši dekorētas ziepītes, ziepju burbuļi, konfektes un jautras uzlīmītes. Ir tapuši trīsbērnu māmiņas ar roku zīmēti plakātiņi, kas gan audzinātājām, gan pašiem mazuļiem ar mīlīgu ilustrāciju palīdzību ikdienā atgādinās par mācību procesā apgūtajām pareizām roku mazgāšanas iemaņām. Šos plakātus Ziepju Burbulīte kopā ar bērniem izvietos roku mazgāšanai paredzētajā telpā virs izlietnes.

Pasākuma laikā Ziepju Burbulīte un Mikrobs gan izjautās bērnus, ko tieši viņi zina par roku mazgāšanu, gan runās ar mazajiem par to, kāpēc, kad un kā ir jāmazgā rokas, iemācīs īpašo roku mazgāšanas deju, kura viegli uztveramā veidā mācīs visus 8 roku mazgāšanas soļus. Lai roku mazgāšanas svarīgums bērniem paliktu atmiņā pēc iespējas labāk un ilgāk, Ziepju Burbulīte izsniegs īpašus trafaretus zīmējumiem, kuros bērni varēs uzzīmēt apgūto. Šo bērnu zīmējumu izstāde tiks rīkota "Drogas" birojā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!