Foto: PantherMedia/Scanpix
Oktobris ir pasludināts par Putras mēnesi. Aktualizējot veselīga uztura nepiecieciešamību, līdz mēneša beigām ikviens Latvijas pirmklasnieks saņems dāvanu - graudaugu putru.

Jau 60 gadus "Herkuless" graudaugu pārslas ir nozīmīga brokastu sastāvdaļa daudzām ģimenēm Latvijā, spēlējot svarīgu lomu veselīgo putras ēšanas tradīciju veidošanā Latvijā. Par godu jubilejai un Starptautiskajam Putras mēnesim AS "Rīgas Dzirnavnieks" dāvina visiem Latvijas pirmklasniekiem putras dāvanu, vienlaikus izglītojot par to lomu veselīga un sabalansēta uztura nodrošināšanā.

Vislatvijas putras programmas īstenošanas gaitā pirmo klašu skolniekiem skolās tiks dāvinātas vairāk nekā 20 000 putras dāvanas līdz pat oktobra beigām.

"Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no "Putras programmas 2014" iniciatoriem, kopīgi ar valsts institūcijām - Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) - izglītojot skolniekus un sabiedrību kopumā par graudaugu nozīmīgo lomu uzturā.

"Svarīgi ir izglītot bērnus jau no mazotnes par graudaugu lomu veselīga uztura kontekstā, tādā veidā veicinot veselīgākās sabiedrības veidošanos. Mūsu sabiedrībai ir raksturīgi ēst veselīgi, kamēr bērni ir mazi. Tiem pieaugot, veselīga uztura jautājums tiek pavirzīts otrajā plānā, Daļēji tam par iemeslu ir vecāku nevaļa un laika trūkums bērnam pirms skolas pagatavot veselīgas un siltas brokastis. Tā vietā vecāki dod priekšroku iedot kabatas naudu, par kuru bieži tiek iegādāti našķi, kas nav pareizi, domājot par veselību ilgtermiņā. Jāatceras, ka graudaugi ir nozīmīgākā Uztura piramīdas produktu grupa, kuras produktiem mūsu uzturā ir jāveido puse. Ar šo vērienīgo projektu mēs vēlamies uzturēt dzīvas veselīga uztura tradīcijas sabiedrībā, jo īpaši uzrunājot skolēnus un viņu vecākus," uzsver "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve Vineta Rudzīte.

Starptautiskajā Putras mēnesī uzsākta Vislatvijas putras programma, kas ilgs līdz oktobra beigām. Šogad Putras programmas īstenošanas gaitā 5.-8.klašu skolēni izaicina Latvijas labākos pavārus "Putringā" un rada jaunas putras ēšanas un gatavošanas tradīcijas. Savukārt, 1.-4.klašu skolēni veido dāvanu putras zīmolam "Herkuless". Putras programma skolās ir veltīta bērnu izglītošanai par putru veselīgumu, aicinot skolēnus un vecākus izvēlēties veselīgu maltīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!