Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai ātrāk atgūtos pēc dzemdībām un mazuli nodrošinātu ar uzturvielām bagātu pienu, jaunajai māmiņai nepieciešams pilnvērtīgs uzturs. Lai atviegltotu jums dzīvi vismaz uz vienu dienu un pašai nebūtu jādomā, ko atkal jaunu pagatavot, piedāvājam ēdienkarti vienai dienai, kas paredzēta ar krūti barjošām māmiņām.

Brokastis

- biezpiena plācenīši (308 kkal uz 100 gr)
- karsta šokolāde ( 124 kkal/100 gr)

Otrās brokastis

- pankūkas, (mīklai izmantots kefīrs) (174 kkal/100 gr)
- zaļā tēja (nulle kaloriju uz 100 gr)

Pusdienas

- spinātu salāti (155 kkal/100 gr)
- dārzeņu buljons ar mannā klimpām (75 kkal/100 gr)
- sacepums ar gaļu (262 kkal/100 gr)
- melnā tēja (0,1 kkal/100 gr)

Launags

- biezpiena sacepums (186 kkal/100 gr)
- piena - banānu kokteilis (71 kkal/100 gr)

Vakariņas

- vista krējuma mērcē (188 kkal/100 gr)
- spageti (283 kkal/100 gr)
- augļu kompots (93 kkal/100 gr)

Pirms miega - rūgušpiens (59 kkal uz glāzi)

"Nopietnāko" ēdienu receptes

Dārzeņu buljons ar mannā klimpām

Tev būs nepieciešami divi litri dārzeņu buljona, 100 grami mannā, 50 grami sviesta, viena ola un sāls pēc garšas.

Sakul olu kopā ar karotīti sviesta, kamēr masa paliek līdzīga krēma konsistencei. Lēnām pievieno mannā, pievieno sāli. Masai jābūt līdzīgai bieza krējuma konsistencei. Buljonu ielej palielā katlā un sāc pievienot klimpas. Tās īpaši nevajag veidot, bet var ielikt ar mazo tējkaroti. Vāra katliņā ar vāku aptuveni 20 minūtes uz nelielas uguns. Kad klimpas gatavas, ar putu karoti izcel ārā un ieliec zupas šķīvī, tad pārlej ar buljonu. Klimpas vēlams no katliņa izņemt, lai tās nemiekšķētos dārzeņu buljonā.  Pēc garšas var pievienot zaļumus un labu apetīti.

Vista krējuma mērcē

Tev būs nepieciešams viens kilograms vistas gaļas, 700 gramu krējuma, 10 šampinjoni, divi sīpoli, 50 grami sviesta, sāls un pipari pēc garšas.

Sagriež vistu gabalos, apcep nelielā sviesta daudzumā. Sīki sagriež sīpolu un lielākos gabalos - šampinjonus, un abus apcep sviestā, pievienojot garšvielas. Sautē piecas līdz astoņas minūtes. Tad sacepto masu pārlej vistai un pievieno krējumu, visu kopā katliņā sautē vēl 40 minūtes. Kad vista gatava, atliek vien ķerties pie ēšanas.

Avots: žurnāls "Mamma, tas esmu es" (izd.mamaexpert.ru).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!