Foto: Scanpix
Tuvojoties Helovīnam jeb visu svēto dienas vakaram, gana daudzi gatavojas šo dienu atzīmēt – kāds plāno pārģērbties par spoku un pārbiedēt kaimiņus, kāds cits – doties saldumu “medībās”, bet vēl citi – zombiju gājienā. Ierasts, ka šajā mistiskajā naktī cilvēki pārģērbjas par spokiem, zombijiem, raganām un citiem mošķiem, kā arī cenšas viens otru pārsteigt un izjokot. Aicinām iepazīties ar 10 visu laiku populārākajiem burvju trikiem pasaulē, kas pārsteigs pat visbezbailīgākos! Tiesa, lielāko daļu triku tomēr mājās nav ieteicams izmantot.

1. Roku veiklības triki. Tie mēdz būt daudz un dažādi – ar kārtīm, ar monētām, ar bumbiņām u.c. nelieliem priekšmetiem, ar kuriem ir viegli izspēlēt “parādījās-pazuda” trikus.

2. Burvju cepure - visiem zināms burvju triks, ko īpaši izmanto kopā ar trušiem, kas tiek izvilkti no cepures. Šis triks ir iekļauts teju visos maģijas šovos, jo, pateicoties tā vienkāršībai, parasti ir viens no pirmajiem trikiem, ko apgūst jaunie burvju mākslinieki.

3. Ūdens slazds - sensacionālais Harija Hudīnī triks, kurā izpildītājam jātiek ārā no iesprostojuma, kas atgādina lielu tvertni piepildītu ar ūdeni.

4. Triks ar giljotīnu, kurā tiek izmantots aparāts, kas līdzinās giljotīnai, ko vēsturiski izmantoja nāvessodam. Iluzionisti, kas veic šo triku, aicina kādu no skatītājiem par brīvprātīgo. Ass asmenis krīt uz viņa galvas, taču vēlāk atklājas, ka brīvprātīgais ir pilnīgi neskarts, atstājot auditoriju neziņā, kā tas īsti notika.

5. Arī hipnoze bieži tiek izmantots kā burvju triks, kurā dalībnieks no auditorijas tiek aicināts uz skatuves un tiek nohipnotizēts, liekot viņam domāt un darīt visu, kas ienāk prātā burvju māksliniekam.

6. Pazūdošie objekti. Deivids Koperfīlds reiz lika pazust lidmašīnai un Brīvības statujai, bet Harijs Hudīnī piesaistīja milzīgu uzmanību 1918.gadā, liekot zilonim izzust auditorijas priekšā.

7. Staigāšana pa ūdens virsmu ir īpašs un pārsteidzošs triks, kas ne visiem ir pa spēkam. Līz šim tas izdevies Krisam Angelam un burvju māksliniekam Dinamo, kura pārsteidzošos trikus, piemēram, pastaigu pa Temzas upes ūdens virsmu, televīzijas kanālā Discovery katru pirmdienu iespējams redzēt šovā Dinamo. Neticamais burvis. Dinamo patlaban ir viens no mūsdienu slavenākajiem un pārsteidzošākajiem maģijas pasaules pārstāvjiem.

8. Ložu ķeršana. Parasti iesaistīti divi burvju mākslinieki – viens šauj, otrs ar zobiem ķer lodi. Lai gan auditorija zina, ka tas ir triks, spriedze ir milzīga!

9. Neiespējamā balansēšana. Šis triks vienmēr atstāj iespaidu uz skatītājiem it īpaši tad, ja šis triks notiek publiski nevis uz skatuves, kur nav butaforiju, kas palīdzētu izpildīt šo triku.

10. Levitācija jeb “lidināšanās gaisā”, kuru lieliski nodemonstrēja mākslinieks Dinamo, kad viņš levitēja blakus divstāvu autobusam Londonā. Dažos maģijas šovos burvja palīgs levitē horizontāli, lai auditorijai ir iespēja redzēt, ka nav virvju un citu palīglīdzekļu, kas varētu turēt viņu gaisā.

Par trikiem pastāstīja Discovery Networks sabiedrisko attiecību konsultante Latvijā Liene Upīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!