Trīs gadu laikā cepumu "Selga" akcijas laikā 39 vājdzirdīgie bērni saņēmuši modernus dzirdes aparātus. Šā gada akcija nule kā noslēgusies, un atkal vairāki bērniņi tikuši pie moderniem dzirdes aparātiņiem.

Zīmols "Selga", turpinot korporatīvās sociālās atbildības iniciatīvu, jau trešo gadu pēc kārtas īsteno akciju "Par īstu bērnību" ar mērķi palīdzēt bērniem ar dzirdes traucējumiem. Akcijai noslēdzoties, visi akcijas atbalstītie vājdzirdīgie bērni saņēmuši augstas kvalitātes daudzkanālu digitālos dzirdes aparātus.

Kopumā šo trīs gadu laikā visā Baltijā zīmola "Selga" akcijas laikā jau palīdzēts 39 bērniem ar dzirdes traucējumiem. Paplašinot "Selga" korporatīvās sociālās atbildības aktivitātes, šī gada pavasarī piecām Latvijas slimnīcām tika pasniegta jauna mazuļu sirdspukstus kontrolējoša aparatūra, savukārt šobrīd līdzīga akcija norisinās Igaunijā, kur, pateicoties akcijas "Par īstu bērnību" ziedojumiem, Tartu bērnu slimnīcai sarūpēta bērnu elpošanas aparatūra.

"Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai un līdzdalībai akcijā, mums ir izdevies savākt nepieciešamos līdzekļus, lai visi Selga akcijas bērniņi saņemtu augstas kvalitātes digitālos dzirdes aparātus un varētu dzīvot pilnvērtīgu bērnību. Šogad iedzīvotāju aktivitāte bija tik liela, ka septembrī zīmola Selga cepumu pārdošanas apjomi sasniedza augstākos pārdošanas rādītājus pēdējo trīs gadu laikā. Vēlos izteikt īpašu pateicību ikvienam, kas šo gadu laikā piedalījies zīmola Selga labdarības aktivitātēs. Šo trīs gadu laikā kopā mums visā Baltijā jau ir izdevies palīdzēt 39 vājdzirdīgiem. Kopā mēs varam sniegt atbalstu un palīdzēt tiem, kam tas visvairāk nepieciešams. Kopā mēs varam vairot labo," saka zīmola "Selga" vadītāja Aija Ūdre.

Visiem zīmola Selga akcijas atbalstītajiem bērniem tika pasniegti jauni daudzkanālu digitālie dzirdes aparāti, kas daudz efektīvāk samazina fona trokšņus un izceļ runātas valodas skaņas, tādējādi palīdzot labāk saklausīt valodu un to labāk apgūt, kas bērnam ar dzirdes traucējumiem ir īpaši nozīmīgi.

Latvijas Bērnu Dzirdes centra vadītāja Sandra Kušķe skidro, ka laba dzirdes funkcija, tāpat kā dzirdētā izpratne, ir būtiskākie nosacījumi bērnu runas valodas attīstībai. "Balstoties uz šiem nosacījumiem, mūsu kā mediķu pienākums ir laicīgi konstatēt dzirdes traucējumus un, pamatojoties uz katra bērna dzirdes traucējuma pakāpi, sniegt nepieciešamo palīdzību, kas paliekošu dzirdes traucējumu gadījumā ir dzirdes tehniskā palīgiekārta — dzirdes aparāti. Ar "Selga" akcijas palīdzību tiek dota iespēja saņemt pašus jaunākos un tehniski vissarežģītākos dzirdes aparātu modeļus, kurus vēl patlaban valsts budžets nevar atļauties. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka gan bērni, gan vecāki, gan pedagogi skolās un bērnudārzos, ļoti novērtē jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas," turpina mediķe.

Zīmola "Selga" akcija visā Latvijā noritēja no 22.septembra līdz 7.novembrim sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv. Akcijas periodā no katras pārdotās "Selga" cepumu paciņas viens cents tika ziedots dzirdes aparātu iegādei. Ikviens, kurš šajā laikā iegādājās kādu no "Selga" akcijas produktiem, ir kļuvis par atbalstītāju un devis savu ieguldījumu jaunu daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu iegādei bērniem ar dzirdes traucējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!