Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmzdzimtais vecākiem atnesot laimi divu gadu garumā, šādus secinājumus izdarījuši zinātnieki Kanādā un ASV. Saskaņā ar pētījuma rezultātiem emocionālais pacēlums vecākiem veidojas no bērna dzimšanas brīža, un tāds saglabājas līdz pat bērna otrajai dzimšanas dienai, bet pēc tam pakāpeniski vecāku jūtas stabilizējas, atsaucoties uz "The Washington Post", ziņo letidor.ru.

Arī otra bērna piedzimšana izsauc pozitīvas emocijas, kas saglabājas iepriekšējā līmenī. Savukārt trešais bērns bieži vien ģimenē ienāk, ja tā var teikt, spontāni, tādēļ ne vienmēr šis bērniņš ir iepriekš plānots. Tādā gadījumā vecāki nonāk sava veida strupceļā un piedzīvo dalītas jūtas.

Zinātnieki veikuši aptauju, izvaicājot aptuveni 7000 ASV dzīvojošas māmiņas. Aptaujas rezultāti parādījuši, ka mātes ar trešo bērnu piedzīvo lielāku stresu, nekā māmiņas ar vienu, diviem un pat četriem bērniem.

Tāpat pētnieki pierādījuši, - gados vecākiem jaunajiem vecākiem absolūtais laimes periods saglabājas krietni ilgāku laiku, nekā gados jaunajiem vecākiem. Visticamāk, ka tas saistīts ar ilgiem mēģinājumiem tikt pie mazuļa, secina zinātnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!