Foto: Shutterstock
Marks Tvens reiz teicis, ka, palūkojoties 20 gadu tālā pagātnē, mēs nožēlosim to, ko neizdarījām, nevis to, kas paveikts. Lai ar tevi tā nenotiktu, izvērtē savu ikdienu, pasaules redzējumu, iespējas, ko laid garām baiļu dēļ, un iepazīsties ar "Huffington Post" apkopotajiem riskiem, ko vērts uzņemties, jo rezultāts patiesi atmaksāsies!

Darbs

Foto: Shutterstock

Apjautājot vairākus ietekmīgu uzņēmumu vadītājus, atklājusies kāda pārsteidzoša tendence – viņi atzinuši, ka vismaz reizi mūžā noalgojuši cilvēku, kurš radījis šaubas par savu piemērotību konkrētajam amatam sliktu atsauksmju, nepietiekamas darba pieredzes vai citu iemeslu dēļ, un tomēr izrādījies neaizvietojams, atklāj "Huffington Post" aptaujātie eksperti.

Bieži vien personas labākās iezīmes neatklājas uzreiz, taču, ja šim cilvēkam dodam laiku, viņš attaisno uz sevi liktās cerības un izrādās krietni vērtīgāks par kādu, kam "uz papīra viss kārtībā".

Attiecības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Katrs no mums ir kļūdījies, radot aizvainojumu un sāpinot sev tuvus cilvēkus. Parasti šīs kļūdas izdodas labot ar atvainošanos un labiem darbiem. Tomēr var gadīties izdarīt arī ko tādu, kas rada tik lielu kaunu un vainas apziņu, kā arī tālejošas sekas, ka atvainošanās vārdu vienkārši nav.

Rezultātā no situācijas visbiežāk izvēlamies aizbēgt un paslēpties, un nereti šī slēpšanās ieilgst pat uz vairākiem gadiem.

Ja arī tavā dzīvē ir bijusi šāda pieredze, pārtrauc ledusauksto klusumu, kas valda starp tevi un otru cilvēku, un sper soli pretim izlīgumam. Protams, samierināšanās nenotiks vienā dienā un, iespējams, arī ne vienā mēnesī. Tas var prasīt krietnu ilgāku laiku un atpakaļceļa meklējumus, tomēr būs mēģināts.

Personība

Foto: Shutterstock

Katrā no mums mīt kādas bailes – tas var būt augstums, tumsa, slēgtas telpas vai kas cits, kas tevī rada paniku. 

Lai neļautu šīm bailēm ietekmēt tavu ikdienu, atrodi iekšējo spēku un veidu, kā stāties tām pretim. Šeit nav runas par drosmi, bet gan to, cik spēcīgi esam, lai izaicinātu sevi un uzvarētu.

Atceries, ka bieži vien mēs arī baidāmies no nezināmā – ļoti iespējams, tavām bailēm pat nav pamatojuma!

Dzīve

Foto: Shutterstock

Ikvienā cilvēkā mīt vēlme reiz piepildīt izsapņotus mērķus. Tomēr visbiežāk tā tomēr netiek realizēta dažādu ārēju un patiesībā maznozīmīgu faktoru dēļ. Ja tevī jau sen mīt vēlme iemācīties dejot tango, sāc to darīt! Dibini uzņēmumu, dodies ekstrēmā pārgājienā, dari visu, ko vēlies! Tieši šīs atmiņas mūža nogalē būs vissiltākās.

Palīdzība

Foto: Shutterstock

Nav svarīgi, pēc kā tu ilgojies un kā tev trūkst – pasaulē ir miljoniem cilvēku, kas būtu laimīgi, ja viņiem piederētu tas, kas ir tev – pieredze, iespējas, cerības, mērķi…

Tāpat tu, neraugoties uz to, kā tev nav, vari palīdzēt ikvienam – ar labu vārdu, atbalstu, padomu vai vienkārši būšanu līdzās.

Nākošreiz, kad kāds lūgs tev palīdzību, ne tikai piekrīti, bet arī pajautā, ko vēl vari izdarīt, lai situāciju patiešām uzlabotu, mainītu? Palīdzi cilvēku dzīvēm kļūt labākām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!