Iznākusi jauna pasaku grāmata “Lielā pasaku grāmata. Latviešu tautas pasakas un teikas”, kas ir grezns, krāsains izdevums un kurā apkopotas visdažādākās latviešu tautas pasakas un teikas. Grāmata izdevniecības "Zvaigzne ABC" grāmatnīcās būs pieejama no 27.novembra un pirmie 1200 grāmatas pircēji saņems Adventa laika dāvanu no "Pure Chocolate" – gardu šokolādes trifeļu kalendāru.

Jaunajā grāmatā var sastapties ar viltīgo lapsu un biklo zaķīti, lēnīgo lāci un stūrgalvīgo vilcēnu. Grāmatā sadzīvo vīzdegune princese un lādzīgs ganuzēns, ātrsirdīgs kungs un atjautīgs kalpa puisis. Krāšņajās lappusēs atdzīvojas lidojošie ezeri un mantu sargā ugunīgi naudas pūķi, turpat var izstaigāt slepenas pazemes ejas un atrast nogrimušas pilis. Daudzveidīgās pasakas un teikas ilustrējusi māksliniece Agija Staka.

Savukārt 25.novembrī plkst.15 "Pure Chocolate" izveidotajā “Šokolādes muzejā” notiks grāmatas atvēršanas svētki – radot un baudot šokolādes trifeles, aplūkojot Agijas Stakas zīmējumu izstādi un lasot pirmās pasakas no krāšņā izdevuma.

Agija Staka ir māksliniece ilustratore. Ilustrējusi vairāk nekā 100 grāmatas un radījusi vairāk nekā 700 pastkaršu. Ikviena radībiņamākslinieces zīmējumos atdzīvojas un iegūst rakstura īpašības. Mazliet nešpetni, mazliet viltīgi, bet daiļi un tīkami zvēri, cilvēki un pārdabiskās būtnes, kuri jau no pirmā acu uzmetiena iepatīkas gan lielajiem, gan mazajiem lasītājiem! Māksliniece saņēmusi arī vairākas balvas: Pavasara balvu 1999.gadā un Pastariņa prēmiju 2007.gadā. 2010.gadā māksliniece nominēta Jāņa Baltvilka balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!