Iznākusi jauna grāmata pusaudžiem - Ievas Samauskas "Govs uz bagāžnieka". Tā stāsta par to, ka patiesa draudzība ir vislielākā dzīves vērtība, un caur dažādiem piedzīvojumiem parāda, kā nolikt malā savu egoismu, spēt ieraudzīt citu vajadzības un sagādāt otram prieku.

Samauska sarakstījusi vairāk nekā 20 grāmatas. Šajā grāmatā lasītāji tiek iepazīstināti ar visai neparastu personāžu galeriju visai parastā kultūrainavā.

Izdevniecība "Pētergailis", kas laidusi klajā jauno grāmatu, atzīmē, ka latviešu bērnu un jaunatnes literatūrā jau ilgstoši trūkst plašāka apjoma darbu - grāmatu, kuras sižets ieinteresē jaunieti turpināt lasīšanas procesu ilgākā laika periodā, pagūstot iedziļināties literārā darba varoņu gaitās, to valodā.

Grāmatas galvenie varoņi māsa un brālis Roze un Aksels atklāj, ka pilsētas baumu patiesais iemesls un nemiera cēlāja ir neviens cits kā parasta… govs. Govs tiešām ir īpaša. Viņa saka komplimentus un māk aizkustināt. Pievērš uzmanību tam, ko cilvēki ignorē vai savas vienaldzības dēļ izliekas neredzam.

Grāmatas sižets risinās gan pilsētas centrā, gan divu bezpajumtnieku miteklī, gan pilsētas koncertzālē, gan pamestās dzirnavās, gan veco ļaužu pansionātā.

Grāmatu papildina Elīnas Brasliņas ilustrācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!