Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien, 1.decembrī, smagi slimā Dāvja vecāki, ārsti un visi pārējie labie cilvēki saņēmuši priecīgu vēsti - puisēns varēs ārstēties Filadelfijas Bērnu klīnikā, jo līdzekļi ir atrasti. Uz ASV kopā ar Dāvi dosies viņa mamma un ārstējošais ārsts.

Kā portālam Cālis.lv pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa, šonedēļ tiks pārskaitīti finanšu līdzekļi uz Filadelfijas Bērnu klīnikas kontu. Tad tiks gaidīta atbilde, kad Dāvis varētu tikt uzņemts.

Tā kā Dāvim paredzēta ilgstoša ārstēšanās - 45 dienas, tad arī klīnikai jāieplāno veicamie pasākumi. Tiklīdz būs saņemta atbilde, Dāvis kopā ar mammu un ārstējošo ārstu dosies uz ASV. Piemēram, decembra otrā pusē šajā pašā klīnikā ārstēšanu uzsāks vēl divi bērni no Eiropas ar analogām diagnozēm, stāstīja Dambiņa. 

Fonds ir saņēmis arī "airBaltic" piedāvājumu - visus trīs bez maksas nogādāt līdz vietai, kur notiks pārsēšanās lidojumam uz ASV.

Dambiņa saka paldies visiem, visiem, kuri bija gatavi palīdzēt un sola turpināt informēt par Dāvja ārstēšanās procesu.

Jau vēstījām ka iedzīvotāji jau ir saziedojuši ap 245 000 eiro, tāpēc no LVM fonda tikšot pārskaitīti trūkstošie līdzekļi.

Šis jautājums jau otrdien, 2.decembrī, tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē. Gan finanšu ministrs Jānis Reirs (V), gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ir pārliecināti, ka pārējie ministri būs saprotoši un valdības lēmums būs pozitīvs.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), finanšu ministrs Reirs un zemkopības ministrs Augulis pirmdien Finanšu ministrijas telpās tikās ar LVM vadību, "Ziedot.lv" pārstāvjiem un citiem iesaistītajiem, lai risinātu jautājumu par Dāvja ārstēšanai nepieciešamā finansējuma iegūšanu un likvidētu šķēršļus, kas neļauj valstij veikt šādu maksājumu.

Bērnu slimnīcas ārsti publicējuši aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro.

Ministri - Reirs, Guntis Belēvičs (ZZS) un Uldis Augulis (ZZS) rosina daļu smagi slimajam Dāvim nepieciešamo līdzekļu novirzīt no LVM dividendēm caur labdarības organizāciju "Ziedot.lv". Patlaban LVM finanšu ministra atļaujas saņemšanai ir iesniegusi priekšlikumu ziedot uzņēmuma līdzekļus labdarības organizācijai "Ziedot.lv".

Bērnu slimnīcas ārstiem, konsultējoties ar ārzemju kolēģiem, piekrišanu Dāvi ārstēt sniegusi tikai Bērnu slimnīca Filadelfijā. Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Filadelfijas Bērnu klīnika ir iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 000 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Ziedojumus vāca Bērnu slimnīcas fonds un labdarības organizācija "Ziedot.lv". Tagad konts ir slēgts un kā viens no aktuālākajiem projektiem ziedot.lv mājas lapā ir akcija "Eņģeli pār Latviju", kurai jau saziedoti vairāk nekā 10 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!