Foto: stock.xchng

Valsts sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmā plānots uzskaitīt tos gadījumus, kad bērni cietuši no seksuālas un fiziskas vardarbības. Tādējādi varēs iegūt datus, lai izdarītu pamatotus un gadu griezumā salīdzināmus secinājumus par vardarbību, norāda Labklājības ministrija (LM).

Tāpat paredzēts, ka turpmāk būs iespējams iegūt precīzāku informāciju par sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu vardarbības veicējiem, kā arī cietušajiem, kas ir sasnieguši pilngadību. Tas dos iespēju sagatavot precīzāku datu analīzi gan politikas plānošanas vajadzībām,gan starptautiskajām organizācijām.

Valsts statistikas pārskatus to sagatavotāji līdz šim iesniedza LM, kur šos datus ievadīja informācijas sistēmā, bet jau no 2015.gada 1.janvāra pārskatus varēs iesniegt informācijas sistēmā, izmantojot attiecīgo epakalpojumu. Tādējādi samazināsies administratīvais slogs dokumentu apritē, uzskata ministrija.

Iepriekšminēto paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumu projektā par valsts statistikas pārskatiem sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības jomā, kas ceturtdien, 4.decembrī, izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!