Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Bērnu slimnīcas fonds ir pārskaitījis nepieciešamos finanšu līdzekļus - 427 500 ASV dolārus (ap 348 000 eiro) - Filadelfijas Bērnu klīnikai, lai smagi slimais Dāvis varētu sākt ārstēšanos, portālam Cālis.lv pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Pēc Dambiņas teiktā, līdzekļi tikai šodien ir pārskaitīti, tādeļ vēl nevar konkrēti pateikt, kad konkrēti Dāvis varētu doties uz ASV. Iespējams, tas varētu tapt zināms vēl šovakar.

Filadelfijas Bērnu klīnika bija iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, kura nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 500 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro.

Kopš nedēļas sākuma, kad ministri, Bērnu slimnīcas fonds un organizācija "Ziedot.lv" vienojās par deviņus gadus vecā smagi slimā Dāvja ārstēšanai nepieciešamo 100 000 eiro piešķiršanu no VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) ienākumiem, lai nepieciešamo summu varētu pārskaitīt Filadelfijas Bērnu klīnikai ASV, Bērnu slimnīcas fonds visas šīs dienas intensīvi sazinājās ar klīniku un kārtoja dokumentus, lai varētu veikt maksājumu.

"Ja nebūs nekādu aizķeršanos no klīnikas puses, tad Dāvim būtu jābrauc nākamajā nedēļā, uz to mēs šobrīd arī ceram," cerīgi pauda Dambiņa.

Paralēli notiek pacienta gatavošana ceļam, kā arī sadzīvisku jautājumu noskaidrošana gan par lidojumu iespējām, gan iespējām mammai uzturēties klīnikā un saņemt tulka pakalpojumu utmldz.

Jau vēstījām, ka iedzīvotāji saziedoja ap 245 000 eiro, tāpēc no LVM fonda tika pārskaitīti trūkstošie līdzekļi.

Dambiņa iepriekš sacīja, ka šis ir vēl nebijis gadījums, kad tik ātrā laika posmā rasti tik lieli līdzekļi. "Dāvja dzīvība izglābta par ziedojumiem," secināja Dambiņa, pateicoties tiem cilvēkiem, kuri nebija palikuši vienaldzīgi un raduši iespējas ziedot zēna ārstēšanai.

Bērnu slimnīcas ārsti bija publicējuši aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro.

Bērnu slimnīcas ārstiem, konsultējoties ar ārzemju kolēģiem, piekrišanu Dāvi ārstēt sniegusi tikai bērnu slimnīca Filadelfijā. Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!