Foto: Shutterstock
Vislatvijas Putras programmas īstenošanas gaitā skolēni no dažādiem Latvijas reģioniem piedalījās himnas Putrai radīšanā, sacerot gan vārdus, gan arī mūziku. Kā oficiālā himna Putrai tika izvēlēta Rīgas Lietuviešu vidusskolas 1.-6.klašu jauktā kora radītā dziesma ar mūzikas aranžējumu, kas ieguva galveno balvu - iespēju ierakstīt himnu kopā ar Vitu Baļčunaiti ierakstu studijā.

Kopumā no Latvijas skolām tika iesūtītas vairāk nekā 30 himnas. Himnu Putrai var noklausīties šeit

AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve un viena no Putras programmas iniciatorēm Vineta Rudzīte: "Putra ir Latvijas nacionālais ēdiens ar ļoti senām tradīcijām. Šogad graudaugu zīmols "Herkuless" svin 60 gadu jubileju, tāpēc par godu šim notikumam un ilgajām putras tradīcijām Latvijā nolēmām kopā ar bērniem radīt himnu Putrai. Jāatzīst, ka bijām patīkami pārsteigti par skolu atsaucību un profesionalitāti, un bija ļoti grūti izvēlēties vienu himnu.

Lietuviešu vidusskolas sacerētās himnas melodija ir "lipīga", esam pārliecināti, ka to iemīļos arī citi bērni. Tā ir ieguvusi aranžējumu un ierakstīta ierakstu studijā – nākamā gada Putras programmā tai būs svarīga loma, lai vienotu bērnus #Putringā un jaunu putras pagatavošanas un ēšanas tradīciju radīšanā."

Vislatvijas Putras programma ir unikāls projekts, kas ir veltīta bērnu izglītošanai par graudaugu nozīmīgo lomu uzturā, aicinot skolēnus un vecākus izvēlēties veselīgu maltīti. Latvijā tas notiek otro gadu un iesaista skolēnus dažādās aktivitātēs, ļaujot iepazīt graudaugus. Šogad Putras programmā 5.-8.klašu skolēni izaicināja Latvijas labākos pavārus #PUTRINGĀ un radīja jaunas putras ēšanas un gatavošanas tradīcijas. Savukārt 1.-4.klašu skolēni veidoja dāvanu putras zīmolam "HERKULESS" 60 gadu jubilejā. Programmas gaitā skolās notika Putras stundas, kā arī dažādi konkursi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!