"Oliņš Boliņš sēž uz soliņa" ir Ievas Samauskas jaunais dzejoļu krājums lieliem un maziem. Grāmatu lustrējusi 26 gadus vecā māksliniece Veronika Frolova.

Oliņš Boliņš, Čimpiņa Rimpiņa, Kājiņš Vējiņš un Bums. Ko jums atgādina šie vārdi? Protams, kurš gan nezina šo skaitāmpantiņu! Samauskas dzejoļos tā ir viena jautra ģimene, kuru dzīves galvenais uzdevums ir visiem kopā neaizmirstami pavadīt, nē, izbaudīt laiku. Viss, ko viņi dara, ir pilns nebeidzamas rosības,, visām viņu idejām un iecerēm ir noteikts mērķis un jēga. Šī ģimenīte kopā veic rīta rosmi, spēlē spēles, atrod uz taciņas dažādus priekšmetus, kam citi paietu garām, svin dzimšanas dienu, meklē zelta dālderi, sajūsminās par jūru, nebaidās no negaisa, brauc uz tirgu, pirms miega stāsta spoku stāstus, kļūst par cirka zvaigznēm, iet uz satikšanos ar miglu, bet satiek ķīnieti... Viņi aizrautīgi izdzīvo visus gadalaikus, izgaršo katru diennakts brīdi.

Ieva Samauska: "Rakstīt par Oliņu Boliņu un viņa raibo kompāniju sāku neviļus. Izrādījās, ka pazīstamais skaitāmpantiņš tikai izskatās, izklausās kā viena monotona rindiņa. Bet patiesībā pantiņš izrādījās apdzīvots, varbūt pat pārapdzīvots – līdzīgs lampai pasakā, kuru atliek tikai paberzēt, izsaucot džinu. Kas sanāca, kas ieradās – jālasa grāmatā. Katrā ziņā man bija prieks viņus sagaidīt, ieraudzīt, ar visiem apsveicināties. Gan ar Oliņu Boliņu visās viņa izpausmēs, gan ar Čimpiņu Rimpiņu, gan Kājiņu Vējiņu un sunīti Bums, gan ar PajOliņu, Burbuļmāti, balerīnu Mis Zemestrīci, Vistiņu Raibīti, ķīnieti, slepenu spiedziņu un visiem pārējiem tēliem."

Samauskas pirmā grāmata iznāca 2004.gadā, un desmit gadu laikā izdevniecībās nonākuši jau 15 darbi.Viņa raksta gan dzeju, gan prozu. Šī jaunā grāmata izdota izdevniecībā "Zvaigzne ABC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!