Foto: DELFI

Skolēni Latgalē sapņo par ekskursiju uz Kurzemi, lai ieraudzītu jūru, bet rīdzinieki vēlas doties ekskursijās uz Latgali. Latvijas reģionu skolu skolēni pārsvarā dodas ekskursijās uz vietām tuvākajā apkaimē un daudzi vēl nekad nav bijuši Rīgā, tas atklājies pasažieru pārvadātājkompānijas "Ecolines" rīkotajā konkursā skolēniem.

Konkursa gaitā skolēniem bija iespēja izvēlēties savus sapņu galamērķus, kas ļāva noskaidrot, kuras vietas Latvijā skolēni vēlētos apmeklēt, ja nepastāvētu materiāli ierobežojumi un ekskursijā varētu doties, kur vien sirds kāro.

"Ecolines" organizētā konkursa Latvijas skolu 4.-6. klašu skolēniem "Mūsu sapņu ekskursija" piedalījās vairāk nekā 75 skolas no visas Latvijas un konkursa mērķis bija sniegt iespēju skolēniem pašiem saplānot ekskursijas maršrutu uz saviem sapņu galamērķiem. Visbiežāk skolēnu darbos kā sapņu galamērķi tika minētas Rīga un Ventspils.

Daudzas klases par savu ekskursiju galamērķiem norādījušas arī tādas vietas Latvijā kā Cēsis, Kandava, Mūrmuiža, Rundāles pils, Saulkrasti un Sigulda, Rūjiena un Smārdes pagasts. Populāra kā ekskursiju galamērķis ir arī Baldones observatorija – vienīgā profesionālā observatorija Latvijā. Skolēni savos darbos minējuši arī tādas interesantas apskates objektus un iespējas kā Rietekļa (Baložu) paeglis – kadiķis, Leļļu muzejs Preiļos un izbraucieni ar haskiju suņiem Madlienā.

Konkurss ir noslēdzies un par uzvarētājiem atzītas un konkursa galveno balvu – ekskursiju ar komfortablu "Ecolines" autobusu uz savu sapņu galamērķi izcīnījušas trīs skolas – Rēzeknes novada Tiskādu vidusskola (5.klase), Valkas pamatskola (5.klase) un Riebiņu vidusskola (4. un 5.klases). Savukārt veicināšanas balvas ieguvušas Mālpils internātskola (4.klase), Siguldas 1.pamatskola (4.klase) un Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskola (4.klase).

Konkursa organizētaji secinājuši, ka visaktīvākie skolēni ir no Latvijas reģionu skolām. Bērnu radošā izpausme konkursa laikā bijusi ļoti vērienīga – tika iesūtīti gan videoklipi, audio ieraksti, fotogrāfijas un zīmējumi, gan animācijas, dzeja, esejas, rokdarbi un pat scenāriji. Darbi izvērtēšanai tika sadalīti trīs kategorijās – video, esejas un prezentācijas, rokdarbi un zīmējumi, kur katrā no tām tika izvelēts viens uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!