Foto: Shutterstock
Laiks skrien nemanot. Šķiet, vēl nesen laiski sauļojāmies pludmalē, bet nu jau plānojam Jaunā gada svinības, gada nogalei tuvojoties vēja spārniem. Šajā svētku gaidīšanas noskaņu, sajūtu un garšu virpulī gan ir ieteicams uz kādu brīdi apstāties un ieelpot, izvērtēt paveikto un saplānot gaidāmo.

Nereti par šādu "terapiju" gan pasmaidām, dēvējot to par klišejisku niekošanos, tomēr, kā apgalvo eksperti, domu salikšana pa plauktiņiem ir ne tikai noderīga, bet pat vajadzīga. Šai sakarā iepazīsties ar "Huffington Post" aptaujāto ekspertu ieteikumiem par tik populārajām "to do" listēm jeb sarakstiem un apņemšanām, ko izveidot nākamajam gadam.

Cilvēki

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jauniegūti paziņas un biznesa kontakti, sen nesastapti draugi un studiju biedri. Izvērtē cilvēkus, kuri tevi šogad iedvesmojuši, atbalstījuši vai vienkārši iepriecinājuši un pasaki viņiem "Paldies!" kaut ar telefona zvanu! Mūsu līdzcilvēki ir mūsu personības spogulis, tāpēc parūpējies, lai tavs draugu un paziņu loks tev radītu vien pozitīvas sajūtas, savukārt no skaudīgiem, indīgiem un nogurdinošiem cilvēkiem pamazām atsvabinies!

Personīgie sasniegumi

Foto: Shutterstock

Profesionāli, personiski, fiziski, intelektuāli vai attiecībās ar līdzcilvēkiem gūti panākumi – tie visi sniedz iemeslu sevi paslavēt. Nereti ikdienas steigā mēs pat nepamanām savus labos darbus, tāpēc šāda "bilances savilkšana" liks tev uz sevi paskatīties citām acīm – vairāk novērtēt un palepoties. Galu galā – mēs taču pašas esam sev lielākais dzinējspēks, vai ne tā?

Kļūdas un mācības

Foto: PantherMedia/Scanpix

Izaugsme nav iedomājama bez neveiksmēm un kļūdām. Tās liek mums mācīties, pilnveidot sevi un attiecīgi – kļūt visās jomās labākiem. Izveido sarakstu ar gada lielākajām neveiksmēm un apdomā, ko no tām esi mācījusies, lai līdzīgas kļūdas vairs nepieļautu.

Smiekli

Foto: PantherMedia/Scanpix

Smiekli ir neticami veselīgi un to nekad nevar būt par daudz. Lai uzlabotu noskaņojumu drūmajās dienās, izveido sarakstu ar lietām, kas liek tev smaidīt. Vai vismaz apkopo 10 YouTube kaķu video, kuru noskatīšanās neatkarīgi no reižu skaita liks tev kratīties smieklos.

Apņemšanās

Foto: Shutterstock

Apņemšanās saraksta veidošana nenoliedzami ir visai banāla, jo ne jau jauns gads pamudinās mūs beidzot nomest lieko kilogramu nastu vai atteikties no neauglīgām attiecībām. Tomēr 1. janvāris ir visai maģisks datums, kas var kalpot kā stimuls pašizaugsmes veicināšanai, tāpēc izmanto vispārējo sabiedrības noskaņu un izveido sevi motivējošu apņemšanos sarakstu! Vismaz daļu no tām taču tu izpildīsi, vai ne?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!