Foto: Shutterstock
Informāciju par to, kā būtu jādzīvo "pareizi", ikdienā saņemam no medijiem, ģimenes, kolēģiem, kaimiņiem, noteiktu reliģiju līderiem un vēl neskaitāmiem tās avotiem, kas ietekmē gan mūsu uzskatus par apkārtējo pasauli, gan pašiem sevi.

Rezultātā aizmirstam, ka varam paveikt krietni vien vairāk, nekā esam sev iegalvojuši, balstoties uz stereotipiem un maldīgiem priekšstatiem. Dzīve ir piedzīvojumu, emociju, iespaidu un notikumu pilna, ja vien uz to raugās no neierastākas perspektīvas, kā esam raduši.

Šai sakarā bloga www.the-open-mind.com autori piedāvā pāris faktu, par ko aizdomāties, jeb piecus melus, ko mums iestāsta valdošā iekārta un kam nav obligāti jātic.

Laimīgas un veiksmīgas dzīves atslēga ir labas atzīmes skolā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Mediji, ģimene, politiķi un skolotāji nemitīgi atkārto, ka labas sekmes mācībās ir laimīgas dzīves atslēga, tomēr šis uzskats ir maldīgs.

Desmitnieki nesniegs vajadzīgās prasmes, automātisku biļeti uz sakārtotu dzīvi un izpratni, ko vispār tajā vēlamies iesākt.

Tāpēc tā vietā koncentrējies uz padziļinātu zināšanu apguvi un specializāciju jomā, kas tev ir tuva.

Un šis ieteikums nav attiecināms vien uz vidusskolniekiem! Spēja atrast savas dzīves kaislību un strādāt saskaņā ar to ir pamats laimei un harmonijai ar sevi ikvienā vecumā!

Labs darbs ir tāds, kurā varam nopelnīt kaudzēm naudas

Foto: Publicitātes foto

Viens no maldīgākajiem faktoriem, kas ietekmē cilvēku profesijas izvēli, ir prātojumi par to, vai konkrētajā amatā būs plašas karjeras un, attiecīgi, atalgojuma izaugsmes iespējas. Rezultātā šie plānotāji, vadoties pēc minētā pieņēmuma, parasti nonāk darba vietās, kas viņiem nerada gandarījumu, un arī algas nemaz nav tik labas, kā cerēts.

Lai no tā izvairītos, raugies pēc darba vietas uzņēmumā, kam ir izaugsmes iespējas un kas darbojas saskaņā ar tavām interesēm, radot aizraujošu darba vidi. Ja būsi sava amata kaislīgākais pielūdzējs, panākumi neiztrūks!

Profesionāļi zina labāk

Foto: PantherMedia/Scanpix

Paļaušanās uz kāda viedokli, to pieņemot bez kritiskas izvērtēšanas, visticamāk, rezultēsies muļķīgās kļūdās, kas tomēr liks izveidoties individuālam skatījumam par konkrēto situāciju, vai arī samērā trulā eksistēšanā, paļaujoties uz citu spējām un idejām.

Tā vietā, lai nemitīgi ieklausītos dažādos viedokļu līderos, masu medijos un "profesionāļos", filtrē informāciju, ko ikdienā uzņem, un ļauj sev veidot savu neatkarīgu skatījumu uz apkārtējām norisēm.

Patērēšana rada prieku

Foto: Shutterstock

Laimīgi smaidoša ģimene, kas iekāpj jaunajā automašīnā, tērpusies modernā apģērbā, un dodas visu kārotā ceļojumā uz kādu populāru galamērķi, ir prasmīgi uzburta vīzija, kas propagandē patērniecības kultūru un liek mums domāt, ka laime rodama materiālās lietās.

Tā rezultātā tiecamies strādāt vairāk, pelnīt vairāk un, protams, pirkt vairāk. Tomēr, kā liecina pētījumi, finansiāli nodrošinātu cilvēku laimes koeficients ir vien par 3,5 procentiem augstāks, jo, pieaugot iespējām, paplašinās arī vajadzību loks. Un šai vāveres ritenī lielākoties tiek aizmirsts par cilvēciskām vērtībām, kam patiesībā ir vienīgā nozīme mūsu ikdienā.

Viens pats cilvēks nespēj neko mainīt

Foto: Shutterstock

Neskaitāmi notikumi ir pierādījuši, ka cilvēki lielākoties netic savam spēkam un tam, ka arī viens indivīds spēj kaut ko mainīt, vēršot uz labu. Rezultātā pārstājam tiekties pēc kā vairāk un darīt labu, jo uzskatām, ka tam nav ne mazākās jēgas – viena saucēja balss taču pazūd tūkstoš cilvēku pūlī, vai ne?

Ja tā uzskati arī tu, ir pēdējais laiks šo aplamo iedomu mainīt! Ir neskaitāmi pierādījumi tam, ka arī viena cilvēka iniciatīva var pārvērsties masu aktivitātē, sasniedzot cerēto mērķi un pat vēl vairāk.

Tāpēc pārstāj sēdēt uz dīvāna un pavadīt vakarus, viens spriedelējot, kas un kā varētu būt… Tā vietā celies, ej un dari! Seko saviem sapņiem, padari pasauli labāku, palīdzi līdzcilvēkiem, kaut sakop apkārtni. Pārmaiņas taču sākas katrā pašā, lai cik banāli tas arī neizklausītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!