Foto: Privātais arhīvs

Deviņgadīgais Dāvis otrdien, 16.decembrī, ir veiksmīgi pārvarējis ceļu uz ASV, savā sociālā tīkla "Twitter" kontā ziņo Bērnu slimnīcas fona vadītāja Liene Dambiņa, atsaucoties uz ārstiem, kas kopā ar mammu devušies līdz smagi slimajam puisēnam.

Otrdien Dāvis turpinājis ceļu no lidosta uz Filadelfijas Bērnu slimnīcu, kur viņam tiks veikta operācija.

Jau vēstīts, ka zēnam konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā rezultātā veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms. Nesniedzot steidzamu palīdzību, slimības iznākums vairumā gadījumu ir letāls. Bērnu slimnīcas ārsti ir veikuši vairākas medicīniskas darbības, tostarp ķirurģisku limfas atteces traucējumu korekcijas mēģinājumu un citas, kas nav sniegušas cerēto rezultātu. Ņemot vērā to, ka Latvijā limfogrāfija netiek veikta, Bērnu slimnīcas terapeitiskās iespējas ir izsmeltas un ir nepieciešama ārvalstu palīdzība.

Situācijās, kad Latvijā esošo speciālistu zināšanas, pieredze vai medicīnas tehnoloģiju resursi ir nepietiekami, bērniem tiek nodrošināta iespēja saņemt medicīnisko palīdzību kādā no Eiropas Savienības valstīm. Bērnu slimnīcas ārsti sazinās ar ārvalstu kolēģiem un organizē bērna ārstniecības procesu, savukārt Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un viena no vecākiem, kā arī pavadošā ārsta transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā. No valsts līdzekļiem tiek segtas tiešās ārstniecības izmaksas bērnam (operācijas, izmeklējumi u.c. pakalpojumus). Dāvis būs pirmais pacients no Latvijas, kuram ir nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības un ekonomiskās zonas, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, jo tā ir iespējama tikai ASV.

Zēna dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā tika saziedoti 317 173.95 eiro.

Bērnu slimnīcas fonda bankas kontos kopumā ziedoti 186 828 eiro - "Swedbankas" kontā 104 903, "SEB bankā" 81 235, bankā "Citadele" 74 000 un ar PayPal 616.33 eiro, savukārt Ziedot.lv portālā ziedoti 53 873.63 eiro un pa labdarības tālruni saziedoti 76 472,32 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!