Foto: Shutterstock

Visbiežāk tiek runāts par divu veidu gulētāju tipiem - pūcēm un cīruļiem, taču Krievijas Zinātņu akadēmijas Sibīrijas filiāles zinātnieki noteikuši, ka ir četri tipiskākie gulētāji - agrie un vēlie cīruļi, enerģijas pārpilnie un vienmēr nogurušie, vēstī portāls goodhousekeeping.com

1. Agrie cīruļi

Šie cīruļi ceļas un iet gulēt vēl agrāk par iepriekš zināmiem cīruļiem. Visaugstāko enerģijas līmeni viņi sasniedz laikā no plkst.9 līdz pat plkst.21.

2. Vēlie cīruļi

Šie cilvēki nereti tiek saukti arī gulšņām, viņi ir sava veida nakts pūces, jo labprāt mostos vēlu, bet daudz trauksmaināki ir tieši vēlās vakara stundās. Bieži šī tipa cilvēkiem dienas laikā ir visai apgrūtinoši normāli darboties. Visaugstākais enerģijas līmenis viņiem ir laikā no plkst.21 līdz plkst.9.

3. Enerģiskie

Šie cilvēki enerģijas pārpilni ir visas dienas garumā. Un viņi parasti arī guļ vismaz par pusstundu mazāk diennaktī nekā cita tipa cilvēki. Pat, ja naktī viņi miegā būs pavadījuši vien septiņarpus stundu, no rīta un arī vakarā viņi jutīsies žirgti.

4. Vienmēr nogurušie

Šī tipa cilvēki miegaini var būt visu dienu, un nav svarīgi, cik daudz viņi naktī ir gulējuši. Pētnieki šo grupu pat gribējuši nosaukt par koala lācēnu tipu, jo šie cilvēki labprāt miegā pavadītu no 18 līdz pat 22 stundām diennaktī, ja vien to varētu atļauties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!