Foto: AFP/Scanpix

Dāvim, kurš devies uz ASV, lai viņam veiktu operāciju, paredzēti vairāki izmeklējumi. Bērnu slimnīcas ķirurgs Olafs Volrāts norāda, ka Dāvis atrodas drošās rokās, pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Volrāts skaidro, ka ASV mediķi plāno vairākus izmeklējumus, kā arī organizēs pediatru un kardiologu konsīliju, lai noskaidrotu iespējamos slimības cēloņus.

"ASV ārsti atzina, ka šis ir arī viņu praksē pirmais šāda veida gadījums. Vienlaikus Dāvis ir drošās rokās, jo šogad Filadelfijas Bērnu slimnīca ir atzīta par labāko pasaulē. Dāvis ir ļoti atvērts un drošs zēns, komunicē ar bērniem rotaļu istabā, labi saprot un sarunājas ar personālu. Aizbraucot vienojāmies, ka kolēģi informēs par ārstēšanās gaitu un rezultātiem, vienlaikus uzsverot - esiet pacietīgi," norāda Volrāts.

Iepriekš ziņots, ka zēnam konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā dēļ veidojas neatgriezeniski vielmaiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!