Otrdien, 23.decembrī, biedrība "Labu darot" noteica septiņas Latvijas ģimenes, kas neauglības ārstēšanas kampaņas gaitā saņems finansiālu atbalstu medicīniskās apaugļošanas procedūru veikšanai, lai īstenotu sapni par sen gaidīto mazuli. Kopējais ziedojumu līdzekļu apmērs ir 24 568 eiro.

Pieteikties kampaņai ģimenes varēja visu gadu, zvanot uz klīniku "EGV" vai aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. "Kopumā 2014.gadā ir saņemti 144 pieteikumi, kas ir par trešdaļu vairāk nekā pērn," informē SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine, kas ir viena no kampaņas galvenajām atbalstītājām.

Preses konferencē pēc nejaušības principa tika noteiktas ģimenes, kas saņems pilnīgi apmaksātu medicīniskās apaugļošanas kursu klīnikā "EGV". Finansiālais atbalsts tiks piešķirts ģimenēm no Rīgas, Jelgavas, Saulkrastiem, Ventspils, Daugavpils un Daugavpils novada.

"Mūsdienās arvien vairāk pāriem rodas grūtības ieņemt bērniņu. Piemēram, Lielbritānijā neauglības diagnoze tiek konstatēta katrā piektajā, sestajā ģimenē, bet Igaunijā ar medicīniskās apaugļošanas palīdzību ik gadu dzimst no trim līdz četriem procentiem mazuļu no visiem jaundzimušajiem. Par Latviju tik precīzu datu nav – esam tikai ceļā uz neauglības problēmas apzināšanu mūsu valstī. Tomēr viens ir skaidrs – arī Latvijā šī problēma ir aktuāla – par to liecina gan pacientu skaita pieaugums mūsu klīnikā, gan gaidīšanas rinda uz valsts apmaksātajām medicīniskās apaugļošanas procedūrām," skaidro reproduktīvās veselības klīnikas "EGV" ginekologs Māris Arājs.

Neauglības ārstēšanas kampaņa tika sākta 2013.gada maijā ar mērķi apzināt un risināt demogrāfijas problēmjautājumus Latvijā, palīdzot tām ģimenēm, kas pašu spēkiem nespēj piepildīt sapni par sen gaidīto bērniņu.

"Kampaņas galvenais dzinulis viennozīmīgi ir tās rezultāti! Pateicoties uzņēmumu un cilvēku ziedojumiem, pagājušajā gadā finansējums medicīniskās apaugļošanas procedūrām tika piešķirts desmit Latvijas ģimenēm: pa divām no Rīgas, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes. Uz šo brīdi klīnika "EGV" ir apstiprinājusi jau sešas grūtniecības!" atzīst Vārtukapteine.

"Ņemot vērā kampaņas pozitīvos rezultātus, labdarības kampaņa turpināsies arī 2015.gadā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!