Foto: PantherMedia/Scanpix

Jo bērnam vairāk brāļu un māsu, jo lielāka iespējamība, ka viņš pats izveidos ļoti stipru ģimeni. Bērns no lielas ģimenes ir daudz sabiedriskāks, pacietīgāks, viņš vieglāk spēj sadzīvot ar savu otro pusi un nav tik prasīgs. Viņš ir gatavs kompromisiem, atšķirībā no kaprīzā bērna, kurš ģimenē aug viens. Un visas šīs iepriekšminētās īpašības, jo īpaši gatavība kompromisiem, palīdz saglābt laulību. Tādus secinājumus izdarījuši Ohaijo universitātes pētnieki – sociologi, vēstī portāls letidor.ru

Protams, ir vēl daudz citu faktoru, kas ietekmē šķirto laulību skaitu, atzīst viens no pētījuma autoriem Dags Dounijs. Tomēr māsu un brāļu skaits arī nav mazsvarīgs faktors. Jo to vairāk vienam cilvēkbērnam, jo lielāka iespējamība laulību saglabāt un nešķirties.

Cilvēki, kuri auguši "kuplā" ģimenē, vispār ir vairāk orientēti uz ģimeni. Priekš viņiem ģimene ir ļoti svarīga un pierasta lieta, norāda sociologs Filips Morgans.

Viennozīmīgi, šis atklājums nenoskaņo cilvēkus, kuri auguši kā vienīgie bērni, baidīties, ka viņiem draud tikai šķiršanās, jo pagaidām šie secinājumi jāuztver vien kā pētījuma teorija. Turklāt mūsdienās ir daudz iespēju uzlabot savas sociālās iemaņas – ir pieejami dažādi psiholoģiskie treniņi, psihologu konsultācijas un daudz kas cits. Un pats labākais treniņš bērniem – tā ir skola, kur katrs no mums mācās draudzēties ar citiem un mēģina atrast kompromisus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!