Foto: PantherMedia/Scanpix

Stipras attiecības balstās uz godīgumu, uzticēšanos un apbusēju cieņu, bet, ko vajadzētu darīt, lai kopā nodzīvotu ilgi un laimīgi? Tiem pāriem, kuriem tas izdodas, cītigi strādā pie savu attiecību saglabāšanas, un šajā laikā viņiem izveidojas noteikti ieradumi jeb noslēpumi. Lūk, aplūkosim dažus no tiem, ko apkopojis portāls letidor.ru

Viņi daudz laika pavada kopā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Apbrīnojami, kā darbs un bērnu audzināšana var "sadalīt" cilvēkus. Daži pāri pat nespēj atcerēties nevienu notikumu, ko viņi kopā būtu piedzīvojuši. Ja jūs neveltīsies viens otram laiku – kopīgi pastaigājoties vai darot ko citu, tad tikai viens no otra pamazām attālināsieties un sāksiet virzīties katrs uz savu pusi. Šis punkts ir ļoti svarīgs, jo skaitās viens no galvenajiem jūsu mīlestības saglabāšanai.

Ja jūs esat pieraduši iepriekš visu saplānot, tad paņemiet savu kalendāru, nosakiet konkrētu datumu, lai pavadītu laiku kopā ar savu mīļoto. Centieties šo laiku pavadīt tikai jūs divatā, bez bērniem un lieka trokšņa – tikai tā spēsiet viens otram atklāties un parunāties. Kad viens pret otru izrādīsiet uzmanību, attiecības burtiski "uzplauks" un jūs jutīsieties vēl stiprāki.

Viņi zina, ko partneris visvairāk ciena

Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī šis ir patiesi svarīgs solis – saprast, kas kuram no mums ir galvenais vērtību skalā. Ja jūs esat pieradis pie uzslavām par to, ka pagatavojāt vakariņas vai uzkopāt mājokli, vēl nenozīmē, kas līdzīgas uzslavas nepieciešamas tavam partnerim. Turklāt svarīgi būtu savam partnerim pavēstīt, ka šādas uzslavas jums ir nepieciešamas. Nereti pāriem ir absolūti dažādas vajadzības attiecībās, un šādiem šķietamiem sīkumiem netiek pievērta uzmanība.

Ja jūs nezināt, kas nepieciešams tavam partnerim, vienkārši to viņam pajautājiet. Iespējams, viņš jau ir mēģinājis ar jums padalīties savās vajadzībās, bet jūs esat palaiduši garām to momentu. Taču nekad nav par vēlu mēģināt visu no jauna. Vienkārši pajautājiet:"Ko es varu darīt, lai liktu tev justies pašam mīlētākajam". Iespējams, ka tas būs laiks, ko veltīsiet, lai pagatavotu vakariņas vai arī vienkārši pietiks ar maigiem pieskārieniem. Pamēģiniet, un jūs sapratīsiet, ka tas nemaz tik viegli nav, taču absolūti nepieciešams jums abiem.

Viņi biežāk apskaujas

Foto: Shutterstock

Divreiz dienā un ne mazāk kā 20 sekundes. Un tam nav jābūt vienkārši pieklājīgam apskāvienam, bet patiesi spēcīgam. Kāpēc tam jābūt tieši 20 sekunžu ilgam? Tas tādēļ, ka šāds laiks nepieciešams, lai izstrādātos pazīstamais mīlestības hormons – oksitocīns, kas ir atbildīgs par tām brīnišķīgajām sajūtām, ko jūtat, ka ar pasauli jeb precīzāk – jūsu attiecībām – viss ir kārtībā.

Šie 20 sekunžu apskāvieni ir vislabākās zāles ar vislabāko iedarbību. Pamēģiniet katru rītu, pirms aizejat uz darbu, un pēc tam vakarpusē, kad atgriežaties mājās, apskaut savu partneri. Kaut viens no jums izjutīs šī apskāviena pozitīvo rezultātu. Un tā taču ir lieliska iespēja lieku reizi atcerēties, cik labi, ka jūs viens otram esat, neraugoties ne uz ko....

Viņi prot klausīties, otru nepārtraucot

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neviens otram nesaka "es tevi mīlu" tāpat vien, katrs no mums vēlas, lai partneris to sadzirdētu. Tas attiecas arī uz tiem momentiem, kad partneris dalās ar jums savās domās, jūtās, pat tikšanās niansēs ar savu priekšnieku. Vienlaikus lielākā daļa cilvēku zemapziņā bloķē savu spēju ieklausīties otrā cilvēkā. Viņi "ieslēdzas savu gadžetu ekrānos", ieslēdzas savās domās, pat tad, kad skatās otram tieši acīs, māj ar galvu un izrāda, ka klausās un jūt līdzi. Nereti pat tiek izteiktas atbildes un atbalstu sniedzoši pieskārieni.

Bet saka, ka mēs nespējam klausīties otrā, kamēr paši nebūsim sadzirdēti. Pamēģiniet savam partnerim parādīt, ka viņa domas un jūtas jums ir pašas svarīgākās, pat svarīgākas par jūsu personīgajām. Neizsakiet rekomendācijas, ko darīt, nekomentējiet tās, lai tās pašas izskan, bet apspriest tās varēs vēlāk. Tas jums dos iespēju labāk saprast, ko vēlas jūsu partneris. Protams, jums būs nepieciešama pacietība. Bet, ja jūs patiesi un no sirds uzklausīsiet otru, viņš tāpat ar prieku vēlāk uzklausīs jūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!