Foto: Privātais arhīvs
Deviņgadīgais Dāvis 5.janvārī tiks izrakstīts no Filadelfijas Bērnu slimnīcas, un šobrīd notiek avioreisu meklēšana, ar ko Dāvis un viņa mamma varētu atgriezties mājās, portālu "Delfi" informēja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

„Vēlreiz un vēlreiz sirsnīgs, paldies, visiem, kuri atsaucās un palīdzēja Dāvim nokļūt ASV, un saņemt operāciju, kas glāba Dāvja dzīvību un atgrieza viņam veselību, Vēl pirms paša jaunā gada kopā ar Bērnu slimnīcas dakteriem nosūtījām materiālu, kas bija nepieciešams Filadelfijas ārstiem, lai varētu noteikt diagnozi, tāpēc baidījāmies, ka ārstēšanās nevis paātrināsies, bet tieši pretēji - ieilgs. Ne tikai mēs, bet arī Dāvja mamma bijām pārsteigti par ātro atveseļošanos,'' norādīja Dambiņa

Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti turpina meklēt cēloni zēna veselības sarežģījumiem. Šobrīd ir skaidrs, ka tā nav kardioloģiska saslimšana, par ko iepriekš bija aizdomas. Ārsti ļāvuši Dāvim doties mājup, jo nepieciešamos izmeklējumus var veikt attālināti, par tiem informējot Dāvja ārstējošos ārstus Latvijā.

Jau ziņots, ka Dāvis uz ASV devās 2014.gada 16.decembrī, lai lai tur saņemtu nepieciešamo ārstēšanu. Zēnam konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā rezultātā veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms. Dāvja dzīvības glābšanai dažu dienu laikā saziedoti 317 173.95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kas ilga 8 stundas. Procedūra bija veiksmīga, un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīga varēja staigāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!