Vēlaties, lai bērns apgūst svešvalodu pēc iespējas efektīvāk? Lai valodas mācīšanās noritētu ar panākumiem, ir jāpievērš uzmanība vairākiem būtiskiem faktoriem. Kā norāda Communication Teachers Group (CTGroup) valodu skolas direktore Inga Zeide – bērnībā apgūt jaunu valodu ir vieglāk, turklāt ļoti nozīmīgs faktors valodes apguvei ir pareiza mācību metodes izvēle un pasniedzēja kvalifikācija.

Jo agrāk, jo labāk
Jo agrākā vecumā bērns uzsāk svešvalodas apguvi, jo labākus rezultātus ir iespējams sasniegt. Carnegie Mellon University 2005. gadā veiktais pētījums Early Versus Late Start in Foreign Language Education: Documenting Achievements (Foreign Language Annals, Vol. 38, No 4) uzskaita vairākas priekšrocības, kādas sniedz svešvalodu apguve agrā bērnībā.

Bērni, kuri sākuši mācīties svešvalodu bērnudārza vecumā, apsteidz tos, kuri sāk mācīties svešvalodu vēlāk, trijās galvenajās valodas prasmēs - klausīšanās, runāšanā un rakstīšanā. Tāpat agrāk sākušie bērni ir drošāki un atraisītāki svešvalodas runātāji klasē un ārpus tās. Viņi uzrāda labākus rezultātus, salīdzinājumā ar tiem bērniem, kuri sākuši mācīties svešvalodu vēlāk, ne tikai izrunā, bet arī morfoloģijā un sintaksē. Bērni, kuri agrā vecumā sākuši mācīties valodu, ātrāk attīsta rakstīšanas prasmi, spēj lietot izsmalcinātāku izteiksmes veidu. Vēlākos gados viņiem tas palīdzēs kā sacerējumu, tā akadēmisko tekstu raksīšanā.

Papildus augstākminētajam pētījumam ir pierādīts, ka agrā vecumā bērniem nav to baiļu un kompleksu, kas pieaugušajiem, mācoties jaunu valodu. Jebkuras jaunas valodas mācīšanās nostiprina bērna toleranci pret atšķirīgo, māca izprast citas kultūras un rosina izzināt pasauli. Svešvalodas zināšanas mūsu globālajā pasaulē ir viena no galvenajām, ja ne pati galvenā prasme nākotnes karjerai. 

Pasniedzējam valoda jāpārzina perfekti
Lai bērns apgūtu valodu pēc iespējas labāk, nepieciešams pasniedzējs, kas to pārzina pilnībā. Jo labāk pasiedzējs zina valodu, jo labāk to iemācīsies bērns. Īpaši būtiskas ir pasniedzēja spējas pareizi izrunāt visus vārdus attiecīgajā svešvalodā. CTGroup valodu skolā nodarbības vada pasniedzēji, kas brīvi runā savā dzimtajā valodā - valodā, kuru pasniedz. Ar nepārtraukti pieaugošo pieprasījumu pēc nopietnas, augstas kvalitātes angļu valodas izglītības, CTGroup programmas un metode ļaus bērniem mācīties autentisku angļu valodu, pieradinot viņus jau no agra vecuma pareizai izrunai un valodas ritmam. Pateicoties saskarsmei ar dažādas etniskās izcelsmes pasniedzējiem, bērni iegūs nepastarpinātu pieredzi dažādās kultūrās un vērtībās.

Mācību metodes izvēle
CTGroup izmanto komunikatīvo metodi, kas mācīs Jūsu bērnam runāt no pašas pirmās nodarbības. Papildināta ar citām metodēm, tā uzsver komunikāciju kā galveno mērķi un pieprasa lielāku bērnu atbildību (iesaisti) mācību procesā.

Arī piemēroti vecumam, atbilstoši materiāli ir būtisks faktors efektīvai valodas apguvei, tāpēc CTGroup nodarbībās izmanto Oxford University Press sērijas mācību materiālus, kas izstrādāti atbilstoši vecuma grupām - sākot no 4 un beidzot ar 14 gadu vecumu.

Nelielas grupas sniegs Jūsu bērnam lielākas iespējas runāt, tāpēc nodarbības notiek grupās no 4 līdz 7 bērniem, lielākoties divas reizes nedēļā. CTGroup programma apvieno interaktīvas nodarbības klasē ar mācību materiāliem izmantošanai mājās, vienmērīgam mācību procesam. 

Raksts tapis sadarbībā ar Communication Teachers group valodu skolu.

Blaumaņa iela 38/40, Rīga

Tālr.67201491

www.ctgroup.lv

riga@ctgroup.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!