Foto: Shutterstock
Zināms, ka sieviešu mūžs ir ilgāks nekā vīriešu, kā arī daiļā dzimuma pārstāves ir labākas klausītājas un prasmīgāk kopj savstarpējās attiecības ar līdzcilvēkiem. Taču, papildus tam, mums piemīt vēl virkne pozitīvu īpašību, kas atsevišķās jomās ļauj būt pārākām par vīriešiem. Iepazīsties ar "Cosmopolitan" apkopoto sarakstu un palepojies ar sevi!

Labākas jaunas informācijas uztveres un apguves spējas

Pētījumi liecina, ka sievietes mācās labāk nekā vīrieši, jo ir organizētākas, vieglāk pielāgojas jauniem apstākļiem un rūpīgāk iepazīstas ar jaunu informāciju. Tādējādi daiļā dzimuma attīstītās informācijas uztveres un apguves spējas noder ne tikai skolā un studiju gados, bet arī darba vidē, labāk izprotot uzdevumus, ar ko jātiek galā.

Attīstītāks prāts

Pasaulē veikti IQ testi ļāvuši pētniekiem novērot konkrētu tendenci – sievietēm IQ līmenis ir augstāks nekā vīriešiem. Tas atklāts, pētījumos piedaloties dalībniekiem no Kanādas, Jaunzēlandes, ASV, Argentīnas, Igaunijas un citām Eiropas valstīm.

Lielāks tīrīgums

Amerikas Savienoto Valstu pētnieki atklājuši, ka vīriešu galdi birojos ir bagātīgāk apdzīvoti ar mikrobiem nekā sieviešu – to ir par 10 līdz 20 procentiem vairāk. Iemesls, kāpēc tā ir, gan ir pavisam vienkāršs – vīrieši sliktāk ievēro personīgo higiēnu.

Labāks sniegums darba intervijās

Ontārio Universitātē veikts pētījums liecina, ka sievietes efektīvāk tiek galā ar darba interviju radīto stresu, kas savukārt rezultējas labākā sniegumā. Protams, arī daiļais dzimums izjūt stresu un var pieļaut kādu kļūdu, taču intervija tik un tā noritēs labāk. Tā iemesls ir rūpīgāka gatavošanās pārrunām, kas ļauj konstruktīvi atklāt savas prasmes un labās īpašības.

Arvien skaistāka āriene

Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka sievietes, gadiem ejot kļūst arvien skaistākas, viņu ārienei evolūcijas gaitā paliekot pievilcīgākai, kamēr vīriešu izskatīguma līmenis nemainās. Jāpiebilst, ka citi pētījumi arī liecina, ka pievilcīgiem cilvēkiem ir par 16 procentiem vairāk pēcnācēju, kā arī ārēji skaistiem cilvēkiem par 36 procentiem biežāk pirmdzimtais ir meita.

Sievietes biežāk izdzīvo satiksmes negadījumos

Lai cik skumji tas arī nebūtu, vīrieši satiksmes negadījumos mirst par 77 procentiem biežāk nekā sievietes.

Spēja atrisināt problēmas

Aptaujas liecina, ka sievietes labāk tiek galā ar stresa situācijām un atrisina problēmas, tās pārrunājot ar sev tuviem cilvēkiem un rodot izeju. Kamēr šāda spēja piemīt 53 procentiem sieviešu, līdzīgi rīkojas vien 29 procenti vīriešu, viņu problēmām likumsakarīgi kļūstot grūtāk atrisināmām.

Spēcīgāka imūnsistēma

Ja sievietes organismā ir iekaisums, pret to efektīvi cīnās sievišķais hormons – estrogēns, kas reizē arī novērš iespējamu vīrusu un infekciju attīstīšanos, jo satur īpašus fermentus, kas efektīvi iznīcina baktērijas. Vīriešiem šī hormona nav, kā rezultātā slimots tiek biežāk un smagākā formā.

Labākas vadītāja prasmes

Tā kā sievietēm piemīt labāka spēja ieklausīties un sarunāties ar līdzcilvēkiem, nozares eksperti uzskata, ka tieši daiļais dzimums ir piemērotāks vadošiem amatiem, jo spēj motivēt, vadīt un pozitīvi ietekmēt savus padotos, salīdzinot ar vīriešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!