Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 8.janvārī, deviņgadīgais Dāvis ar mammu veiksmīgi atgriezies Latvijā no ārstēšanās ASV, Filadelfijas klīnikā, kur uzturējās kopš pagājušā gada decembra vidus. Dāvis pēc tālā lidojuma jūtas labi, portālu "Cālis.lv" informēja Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Lai gan bija plānots, ka Dāvis pēc ārstēšanās ASV, Filadelfijas Bērnu klīnikā mājās atgriezīsies trešdien, 7.janvārī, viņa ierašanās Latvijā tika pārcelta, jo Filadelfijā bijuši slikti laika apstākļi, kā dēļ tika traucēta aviosatiksme.

Respektējot Dāvja ģimenes un ārstu ieteikumu, ielidošanas laiks Rīgā netika atklāts, taču nākamnedēļ Bērnu slimnīcas fonds sola noorganizēt ārstu tikšanos ar medijiem, lai plašāk sniegtu informāciju par Dāvja ārstēšanos.

Dambiņa pastāstīja, ka Dāvja veselības stāvoklis patlaban ir tāds, ka, atgriežoties Latvijā, stacionārā viņam nebūs nepieciešams uzturēties, lai gan vēl jālieto medikamenti un, protams, regulāri jāatrādās mediķiem.

Jau ziņots, ka Dāvis uz ASV devās 2014.gada 16.decembrī, lai lai tur saņemtu nepieciešamo ārstēšanu. Zēnam konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, kā rezultātā veidojas neatgriezeniski vielu maiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms. Dāvja dzīvības glābšanai dažu dienu laikā saziedoti 317 173.95 eiro, savukārt valsts piešķīra 100 000 eiro.

18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kas ilga 8 stundas. Procedūra bija veiksmīga, un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīga varēja staigāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!