Foto: PantherMedia/Scanpix
Cīņai ar "apelsīnu mizas" efektu jeb celulītu pats galvenais nosacījums ir tās regularitāte, un vēlamo rezultātu var sasniegt ne tikai dārgos skaistumkopšanas salonos, bet arī mājas apstākļos. Piedāvājam četrus soļus, kā atbrīvoties vai vismaz būtiski samazināt nevēlamo "apelsīnu mizu" uz jūsu ķermeņa ādas.

Pašmasāža

Šis ir viens no efektīvākajiem veidiem cīņā ar celulītu. Pašmasāža jāveic no ķermeņa lejasdaļas, virzoties uz augšu, no ceļgaliem uz vēderu, jo tieši šajā ķermeņa rajonā celulīts sastopams visbiežāk. To veic mehāniskām kustībām, izmantojot, piemēram, speciālu cimdiņu, frotē dvieli vai vienkārši plaukstu. Veicot masāžu, ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību ikvienai ādas vietai, tā, lai izmasēts būtu ikviens konkrētās problēmzonas ādas centimetrs. Taču stipras kustības nevajag veikt. Gluži pretēji - kustībām jābūt vieglām, maigām. Šo masāžu kā minimums būtu jāveic trīs reizes nedēļā, taču katru dienu to nevajadzētu darīt. Masāžas efektu palielinās pretcelulīta kosmētiskie līdzekļi un speciālās masāžas eļļas.

Skrubji un pīlingi

Tie lieliski "šķeļ" taukus un ievērojami uzlabo asins cirkulāciju. Bez tam, ar to palīdzību ādu var attīrīt no sārņiem un padarīt daudz elastīgāku. Skrubi vajadzētu lietot ne biežāk kā divas reizes nedēļā.

Recepte mājās pagatavojamam skrubim: divas ēdamkarotes jūras sāls samaisiet ar vienu ēdamkaroti kafijas biezumu un divām ēdamkarotēm augu eļļas. Pie maisījuma pievienojiet četrus pilienus greipfrūta ēteriskās eļļas. Tad pagatavoto skrubi apļveida kustībām, pulksteņrādītāja virzienā, 10 minūšu laikā ieberzējiet ādā. Pēc tam noskalojieties dušā (bet bez ziepēm vai dušas želejas izmantošanas), nosusiniet ādu un to iesmērējiet ar pretcelulīta krēmu.

Krēms pret "apelsīnu mizu"

Pērkot pretcelulīta krēmu, pievērsiet uzmanību tā sastāvam. Tajā vajadzētu būt escīnam, kā arī efejas vai jūras augu ekstraktiem. Uz nakti var ādu iesmērēt arī ar sildošajiem krēmiem, kuru sastāvā ir sarkanie pipari vai kanēlis. Krēms jāuzsmērē tikai uz problēmzonām, un katru dienu. Starp citu, krēma iedarbību var pastiprināt karsta duša. Tajā vajadzētu nomazgāties pirms krēma smērēšanas.

Sports ideālās formas uzturēšanai

Lai uz visiem laikiem atbrīvotos no celulīta, tikai ar skrubjiem un krēmiem nebūs pietiekami. Lai cīņa būtu ar pozitīvu rezultātu, nepieciešama kompleksa pieeja, ieskaitot regulāras fiziskas aktivitātes. Ja jums nav iespēju apmeklēt trenažieru zāli, vingrot vari arī mājās, iekļaujot vingrojumus tieši tavām problēmzonām. Vingrot obligāti nevajadzētu katru dienu, taču minimus - trīs reizes nedēļā. Tāpat ļoti vēlams baseina apmeklējums vai skriešana pa pusstundai trīs reizes nedēļā. Ļoti efektīva ir lēkšana ar lecamgumiju - šī nodarbe būtu jāveic 20-30 minūtes.

Avots: žurnāls "Viss sievietēm" (izd. Bauer Media Group).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!