Foto: PantherMedia/Scanpix
Kad par krāpšanu dzird no draudzenēm, lasa žurnālos vai skatās filmas, sievietes tādu "lietu" uz sevi neattiecina. Jā, viņas nodomā, cik tas ir nepatīkami, nepieņemami, bet tas viss ir attālināti. Ko darīt, ja pienākusi tava kārta, un vīrs iemīlējies citā? Sniedzam psihologa ieteiktu rīcības plānu, kas palīdzēs saglabāt ģimeni.

Septiņi soļi, kā rīkoties, ja jūties piekrāpta

- Pirmkārt, nepieciešams nomierināties. Daudzas sievietes pirmajā mirklī "aplej dārgo ar aukstu ūdeni", sāk trakot, bet iznākums ir sakravāts čemodāns un aizcirstas durvis. Ja tu vēlies saglabāt ģimeni, tad jārīkojas apdomīgi un mierīgi. Tagad tev ātri nepieciešams saprast, kas jādara, lai vīrs pagrieztos ar seju pret tevi un ģimeni, nevis pret jauno izredzēto. Tās, kuras spēj pirmajā acumirklī pareizi rīkoties un pārdzīvot šo posmu, visbiežāk ģimeni izdodas saglabāt.

- Lai kļūtu vieglāk, tev jāizraudas un jāizrunājas. Apsēdies uz krēsla un iedomājies, ka viņš sēž pretim un skaļā balsī izsaki visu, kā tu jūties, nekautrējoties no izteikumiem. Kad vārdu krājums "izsmelts", ievelc dziļu ieelpu un veic izelpu. Ja tagad gribi raudāt, dari to. Raudāt var un vajag, bet ne skumt.

- Runāties ar viņu un likt būt piesardzīgam, konkrētajā situācijā nav vērts. Viņš šobrīd ir kā apburts. Pārstāj lasīt morāli un lamāties, nežēlo sevi un neapvainojies. Šantažēt ar bērniem un likt sajust vainas izjūtu praktiski ir bezmērķīgi. Kā liecina statistika, vīrietis ģimenē atrodas tādēļ, ka mīl konkrēto sievieti, nevis bērnu.

- Katrs cilvēks vēlas justies pašpietiekams un vajadzīgs. Attiecībās ar to otru sievieti, acīmredzot, viņš tāds jūtas. Tur viņu slavē. Pārdomā šo jautājumu.

- "Izmet" no galvas domas par savu sāncensi, tas tikai vairo naidu. Padomā, kāpēc viņš savulaik ir izvēlējies tieši tevi? Atceries visas tās "rozīnītes" un atkal no jauna tās "izkrāso". Daudzi vīrieši mēdz žēloties: "Pēc kāzām viņa pārstāja par sevi rūpēties, staigā vecā halātā. Bet pēc bērna piedzimšanas - vēl jo vairāk".

- Atbalsts un labestība starp visiem ģimenes locekļiem - pašreizējā brīdī vislabākā taktika. Dariet vairāk ģimenes un savā labā. Pieņemiet jauno situāciju kā iespēju ieviest jūsu attiecībās vairāk romantikas. Uzpos sevi, izskaties perfekti un esi noslēpumaina.

- Visi mīlas romāni agri vai vēlu beidzas. Ja tu nesāksi situāciju saasināt, tad ar laiku arī pāries vīra jaunā aizraušanās. Ļoti reti ir tie gadījumi, ka ģimenēs, kur valdījusi savstarpēja saprtane, vīrs pamestu ģimeni, lai kā viņam patiktu jaunā mīļākā. Centies panākt, lai vīrs mājās justos mierīgi, lai nebūtu ģimenes scēnu, bet mīļākā - agri vēlu sāks viņu "zāģēt", pieprasot šķiršanos no sievas. Un viņa noteikti to darīs, kā jau ikviena sieviete, atkārtojot mūžīgo kļūdu - parādīt vīrietim, kā vinai gribas "sasieties laulības saitēs". Sieviete, kura atklāti vīrietim izrāda, cik ļoti vēlas apprecēties, vienmēr atgūž viņu. Tādēļ - šajā situācijā spēki ir tavā pusē - tu jau esi precējusies, bet viņai to tikai vēl tikai gribas. Lai mīļākā strīdās ar tavu vīru, pieprasa, lai viņš šķirtos, grauž viņam nervus, lai viņa skandalē, bet ne tu. Tavu gudrību un spēju piedot vīrs noteikti novērtēs.

Protams, ja vīra sānsoļi tev pavisam nav pieņemami, iespējams, pati tādus esi veikusi vai jau domājusi, ka jūsu attiecības nav no tām labākajām, šie padomi nederēs. Katram jau sava pieeja un arī situācijas ir dažādas, bet, ja tomēr vēlies glābt ģimeni, bruņojies ar pacietību un tev viss izdosies.

Avots: žurnāls "1001 padoms un noslēpums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!