Foto: PantherMedia/Scanpix

Daudzām topošām māmiņām grūtniecības laikā ir vēlēšanās ēst ne tos veselīgākos ēdienus. Taču izrādās, ka neveselīga ēšana draud ar psihiskām problēmām gaidāmajam mazulim. Par to vēsta izdevums "Medical News Today", atsaucoties uz kādā Austrālijas universitātē veiktu pētījumu.

Zinātnieki novērojuši 23 000 māmiņu un viņu bērnu. Grūtnieču ēdienkartes analīze parādījusi, ka tām sievietēm, kuras bieži "aizrāvušās" ar kaitīgu produktu ēšanu grūtniecības laikā, bērniem vēlāk novērotas uzvedības problēmas (trauksme, agresija). Jau iepriekš zinātnieki atraduši kopsakarību starp grūtnieces neveselīgu ēdienkarti un risku, ka bērnam varētu būt liekā svara problēmas.

Turklāt bērni, kuri pirmajos dzīves gados ēduši neveselīgu ēdienu, nelietojot uzturā pietiekami daudz dārzeņu un augļu, ir daudz agresīvāki, kā ar viņiem biežāk novēroti depresijas un trauksmes simptomi.

Zinātnieki iesaka grūtniecības laikā izvēlēties veselīgus produktus, aizstājot visus kaitīgos ar burkāniem, selerijām, gurķiem, zema tauku satura jogurtu, aprikozēm, vīģēm, melnajām plūmēm, nesaldinātām brokastu pārslām un putrām uz piena bāzes, piena dzērieniem vai nesaldinātu sulu, augļiem, pupiņām vai kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!